sábado 13 abril 2024

sábado 13 abril 2024

Compartir

Trobada Euromediterrània 2013: Joves i transformació social

30 joves procedents dels països de la tota conca mediterrània estan participant en la Trobada Euromediterrània 2013. Del 11 al 15 març a la ciutat de Barcelona s’ha creat un espai d’encontre entre joves de diferents procedències amb un interès comú , conèixer les problemàtiques i necessitats dels i les joves a la regió mediterrània.

 

La Trobada Euromediterrània 2013 vol promoure l’actitud emprenedora entre els i les joves com eina de transformació social, facilitant el treball en xarxa entre els dues ribes mediterrànies. Tanmateix es pretén fomentar la creativitat, la innovació, l’esperit crític i la participació a la regió mediterrània, potenciant debat juvenil i l’acció conjunta per a la millora de les condicions de vida dels i les joves a l’espai mediterrani.

La trobada contempla formacions pràctiques en emprenedoria social, educació en DDHH i cultura de pau i tècniques de transformació social creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

Benestar Social i Família organitza la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013, Aquesta iniciativa reuneix 30 joves de disset països i estats del Mediterrani, 10 dels quals són catalans, que lideren algun projecte d’emprenedoria social en benefici de la comunitat. En concret, la procedència d’aquests joves és, pel que fa a la riba sud, del Marroc, Sàhara Occidental, Algèria, Jordània, Tunísia, Líban, Egipte, Palestina, Israel, Líban i Síria; i els provinents de la riba nord, de França, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre i Turquia, a més de Catalunya.

Aquests joves, d’entre 25 i 35 anys, han estat seleccionats d’entre 120 sol·licitants, i destaquen per liderar projectes innovadors i creatius. Les iniciatives comunitàries que duen a terme als seus països són de l’àmbit de la participació ciutadana, la comunicació, l’art i cultura, la salut, l’educació, el medi ambient i de caire empresarial.

Entre els projectes presentats, n’hi ha un de voluntariat per donar assistència mèdica a la població nòmada d’Algèria; un altre per conservar el patrimoni cultural bereber de la ciutat de Tiznit, al Marroc; una iniciativa per promoure espais verds d’accés públic a Beirut, al Líban; la creació d’un espai virtual de fotografies sobre activisme polític a Egipte; així com la dinamització d’una plataforma de cofinançament per fer xarxa entre el tercer sector i el sector privat a Itàlia.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Maria Àngels Viladot

La ‘manada’ al segle XVII

No hay traducción disponible OPINIÓ La història ens diu que de l’àmplia gamma de les...

Barcelona: Música sensible i solidària a favor de Fundació SURT / La Independent / Notícies Gènere

El festival Músiques Sensibles 2018 arrenca el mes de novembre al Petit Palau amb quatre...

CSW59 África mejora en Salud y Acceso a la tierra para las mujeres

Alguno de los paneles internacionales en la Conferencia de Beijing+20 (CSW-59 de la ONU) que...