Wednesday 29 May 2024

Wednesday 29 May 2024

Periodista y escritora

Primers «donem»

  

 

OPINIÓ

Fa deu dies es va reunir a Biarritz (França) el G7 (que en realitat eren 8, passa com amb els 3 Mosqueters, que com tothom sap eren 4).

Tres fotos em van cridar poderosament l’atenció. La primera era una imatge zenital, de la taula rodona al voltant de la qual hi estaven asseguts 7 mandataris vestits de blau o negre i una mandatària que destacava pel color vermell intens de la seva jaqueta que era, com no podia ser d’una altra manera, Ángela Merkel: 7 a 1, o cosa que és el mateix el 87,5% enfront del 12,5%. En la segona foto apareixien 23 cavallers foscos i una solitària Merkel de blanc, que sembla ser eren els convidats al cim (95,8% homes enfront de 4,2% dones).

La tercera foto era de 7 senyores (una per mandatari) en el passeig marítim de la ciutat, que posaven somrients sota el títol d’ “El cim de les primeres dames”, i ressaltava que mentre ells estaven parlant d’Iran i l’Amazònia, elles havien aprofitat per a orejar-se una mica. Però, no eren 8 els caps d’estat reunits entorn de la taula? On era el 8è Primer Damo? O caldrà denominar-ho Primer Caballer? Pel que sembla ni damo ni cavaller, les mandatàries sembla que no viatgen acompanyades dels seus consorts, excepte alguna excepció. S’han preguntat vostès per què?

Doncs perquè mentre les Primeres Dames hi són per a acompanyar als seus marits, com tota bona esposa convencional que es preï, disponibles per a desplaçar-se allà on vagin els seus esposos, àvides per conèixer nous llocs, fer compres en grans magatzems –qui diu grans magatzems diu boutiques de luxe– o compartir confidències amb les altres senyores, els marits de les mandatàries es dediquen al seu propi projecte de vida, en el qual no ha de figurar assistir de florer als sopars i gales celebrades després que les seves esposes hagin estat parlant de míssils i aranzels comercials amb la resta dels caps d’estat o de govern.

Més dones al costat d’Ángela Merkel en els conclaves on s’exerceix el poder i menys títols honorífics per a aquestes dames ornamentals amb el deure de passejar per la platja mentre els seus marits desgovernen el món.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

França: Legalitzat el matrimoni homosexual /La Independent/notícies gènere/

L’Assemblea Nacional aprova el polèmic projecte de llei amb el suport de 331 diputades i...

Catalunya:#OSLD: sis mesos de recomptes / La Independent / Notícies gènere

La plataforma #OnSónlesDones va presentar el 21 de febrer al Col·legi de Periodistes de Catalunya...

Lliurament del Premi Jove de Còmic Sant Marti

El dijous 26 es va lliurar per primera vegada els premis del Concurs Jove...