Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Periodista y escritora

Primers «donem»

  

 

OPINIÓ

Fa deu dies es va reunir a Biarritz (França) el G7 (que en realitat eren 8, passa com amb els 3 Mosqueters, que com tothom sap eren 4).

Tres fotos em van cridar poderosament l’atenció. La primera era una imatge zenital, de la taula rodona al voltant de la qual hi estaven asseguts 7 mandataris vestits de blau o negre i una mandatària que destacava pel color vermell intens de la seva jaqueta que era, com no podia ser d’una altra manera, Ángela Merkel: 7 a 1, o cosa que és el mateix el 87,5% enfront del 12,5%. En la segona foto apareixien 23 cavallers foscos i una solitària Merkel de blanc, que sembla ser eren els convidats al cim (95,8% homes enfront de 4,2% dones).

La tercera foto era de 7 senyores (una per mandatari) en el passeig marítim de la ciutat, que posaven somrients sota el títol d’ “El cim de les primeres dames”, i ressaltava que mentre ells estaven parlant d’Iran i l’Amazònia, elles havien aprofitat per a orejar-se una mica. Però, no eren 8 els caps d’estat reunits entorn de la taula? On era el 8è Primer Damo? O caldrà denominar-ho Primer Caballer? Pel que sembla ni damo ni cavaller, les mandatàries sembla que no viatgen acompanyades dels seus consorts, excepte alguna excepció. S’han preguntat vostès per què?

Doncs perquè mentre les Primeres Dames hi són per a acompanyar als seus marits, com tota bona esposa convencional que es preï, disponibles per a desplaçar-se allà on vagin els seus esposos, àvides per conèixer nous llocs, fer compres en grans magatzems –qui diu grans magatzems diu boutiques de luxe– o compartir confidències amb les altres senyores, els marits de les mandatàries es dediquen al seu propi projecte de vida, en el qual no ha de figurar assistir de florer als sopars i gales celebrades després que les seves esposes hagin estat parlant de míssils i aranzels comercials amb la resta dels caps d’estat o de govern.

Més dones al costat d’Ángela Merkel en els conclaves on s’exerceix el poder i menys títols honorífics per a aquestes dames ornamentals amb el deure de passejar per la platja mentre els seus marits desgovernen el món.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

182,4 milions des de Benestar Social i Família per a programes de benestar social i polítiques d’igualtat

Benestar Social i Família destinarà enguany 182.496.988,09 euros al finançament dels serveis socials locals i...

Les ONG condemnen la repressió i els brutals assassinats del Govern libi contra la població civil

Un minut de silenci per donar suport a la lluita no violenta de la societat...

Xina: Aprovada la primera llei contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Génere

90 anys portaven les dones xineses exigint una Llei que les protegís. Per primera vegada...