Friday 26 July 2024

Friday 26 July 2024

Compartir

Mascle, home, masculí i alguna cosa més

LLIBRE:Macho, varón, masculino, La Habana, Editorial de la Mujer, 2010.
autor : Julio César González Pagés
Presentació oficial: Feria del Libro de l’ Habana. 10 al 20 de febrer
135 pàgines. 12 pesos cubans.
Pàgina web: www.mujeres.co.cuwww.redmasculinidades.com

 

Si fins ara, les Ciències Socials a Cuba no disposaven en les investigacions d’una sistematització sobre els estudis d’homes i masculinitats, l’autor d’aquest llibre arriba justament a solucionar aquest dèficit en l’àmbit investigatiu. Resultat de diversos anys de treball, l’obra té entre els seus principals objectius dinamitzar el debat sobre masculinitats, la sexualitat, la paternitat, la migració, els models hegemònics de la masculinitat, que tant afecten la nostra societat.

 

 

El títol seleccionat, Mascle, home, masculí, resulta molt il.lustratiu del que esdevenen en els textos a continuació. Una frase que en la nostra quotidianitat, la sentim dir i que, sense adonar-nos-en, moltes vegades és legitimada per les nostres famílies, amics, parelles, veïns, companys, sense conèixer realment tot el rerefons i significat que hi conté.

 

El recorregut que ens ofereix Julio César González Pagés a través del seu llibre, en realitat es converteix en una aventura, plena de descobriments d’aspectes de les nostres vides que potser mai ens hem qüestionat. L’autor, fidel representant i lluitador incansable feminista, ens proposa desmuntar velles creences sobre aquest moviment social i validar la seva variant a Cuba, desnaturalitzar aquest mal que tant afecta al planeta i del qual no en som aliens ni alienes, la violència; desmitificar mites sobre la sexualitat masculina, reflexionar sobre la manera com eduquem els nostres fills i filles i mostrar altres realitats d’homes que van migrar al nostre país i el procés on les seves masculinitats es van inserir en la societat cubana.

 

PORTADA_MACHO_VARON_MASCULINO

 

Esperem que la lectura sigui del seu interès i també contribueixi a transformar les seves vides des del personal, per d’aquesta manera construir – encara que sigui una frase trillada -una millor societat, basada en la igualtat entre homes i dones, sense violència ni discriminacions, en fi, sense arribar a ser ni tan mascle, ni tan home, ni tan masculí.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Helin

OPINIÓ Tenia 28 anys, activista pels drets del poble kurd, es deia Helin Bolek...

Cicle entrevistes ‘Veu de Dona’ de l’ICD: La física i escriptora Sònia Fernández-Vidal el 23 de febrer

La física i escriptora Sònia Fernández-Vidal serà entrevistada pel periodista Josep Puigbó en el marc...

Lliçons cap ni una

El miracle que la reconversió de posicions té un nom clar: eleccions. I, potser estan...