Monday 27 May 2024

Monday 27 May 2024

L'Equip de la Independent

Històric

Al llarg dels anys (2010-2022) l’Equip de La Independent ha anat canviant, de més reduït i directiu a ser més ampli i participatiu amb coordinació i treball més horitzontal.

Va néixer amb 22 periodistes cobrint les diferents tasques (majoritàriament de la XIDPIC.CAT) i una seixantena de col·laboradores i col·laboradors, corresponsalies i expertes d’opinió. Amb els anys han anat canviant les i els professionals, però hi ha un grup que s’ha consolidat i continuen moltes de les col·laboracions inicials.

El primer Equip de La Independent fou: Sara Lovera (que donà un grans impuls inicial i els tallers a tot l’Equip de Redacció), Montserrat Minobis, Teresa Carreras, Tona Gusi, Lídia Vilalta, Fabiola Llanos, Joana G. Grenzner, Elena Tarifa, Jaume Piqué, Teresa Bau, Anaïs Barnolas, Maribel Selaya i Amada Santos. Samira Hamami  i Rosa Pelayo en suport logístic i Natalia Garcia, en el suport tècnic. I Rafael Pasqual portant tota la part informàtica, fins l’actualitat (2010-2022).

L’Equip directiu inicial el conformà Montserrat Minobis a la presidència, amb direcció de Teresa Carreras i sotsdirecció de Tona Gusi. Després amb coordinació de Tona Gusi i edició d’Amada Santos i Diva Criado. Un altre equip fou el co-coordinat per Tona Gusi i Drina Ergueta i edició d’Amada Santos i Diva Criado i actualment amb co-coordinació de Tona Gusi i Amada Santos i edició de: Teresa Carreras, Diva Criado, Sara Cuentas, Drina Ergueta, Fabiola Llanos, Julia López i Alicia Oliver, principalment.

Actualment

Aquesta nova La Independent que neix també significativament el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones aquest 25 de novembre de 2022 té a la seva part tècnica Yvonne Fuertes i Fabiola Llanos. Continuen com a coordinadores Gusi i Santos i s’amplia l’Equip d’edició a les companyes del Consell de Redacció: Teresa Carreras , Elsa Corominas, Diva Criado, Drina Ergueta, Fabiola Llanos, Julia López, Alicia Oliver, Carme Porta, Àngels Pujol, Elena Tarifa i Ma Àngels Viladot.

També es compta amb la col·laboració del Consell de Redacció extens amb les companyes ja esmentades i: Alba Carreres, Gisella Evangelisti, Sònia Garcia, Núria Langreo, Marta Macias, Pili Moreno, Liza Roncanzio, Leonor Sedó i Montse Tubert. I les col·laboracions fixes de: Isabel Franc, Joana Gallego, Eulàlia Lledó, Teresa Mollà, Maribel Nogué i Mercè Otero. I els articles i aportacions de les companyes d’Amèrica llatina: Sandra Miguez i Silvina Molina (Argentina);  Sara Mas i Dixie Edith (Cuba); i Sara Lovera i Soledad Jarquín (Cuba).

Altres integrants de l’Equip en diverses temporades i sense citar fins ara han estat: Ma. Rosa de Andrés, Carmen Aragón, Pepa Badell, Luz Cassino, Catalina Carmona, Anna Comas, Lea Cornellana, Irene Cuesta,  Leticia Cruz, Maria Espinosa,  Betsabé Garcia, Leonor Sedó, Elena Ledda, Lourdes Mourelo, Maria Rosa Nogué, Pilar Remirez, Roser Pros-Roca , Sonia Rico, Maria Trives, Susana Villafañe  i Ma Dolors Vinyas entre d’altres.

La Independent a banda d’haver comptat amb moltíssimes col·lboradores i col·laboradors, ha rebut el suport de: ADPC; Moncomunicacio; Programa Berenjenales InOut Radio; Programa de Radio Mezclate Conmigo; Dones Reporteres de Mataró; 39ymas; AmecoPress, SEMLac, SemMéxico i Diario Digital Femenino.

Teresa Carreras, Sara Lovera, Lídia Vilalta, Elena Tarifa, Joana G.Grenzer i Tona Gusi
D'esquerra a dreta i del darrera al davant: Teresa Carreras, Sara Lovera, Lídia Vilalta, Elena Tarifa, Jona García Grenzner i Tona Gusi. Barcelona 2010
Consell Redacció la Independent 2013
Algunes companyes del Consell de Redacció i algunes companyes de la XIDPIC.CAT. Barcelona 2013
LaIndependent Consell de Redaccio 2014
Una part del Consell de Redacció. D'esquerra a dreta i al davant: Sara Cuentas, Drina Ergueta, Sonia Rico i Pepa Badell. I darrera dretes: Amada Santos, Montse Minobis, Júlia López, Leticia Cruz, Tona Gusi i Lídia Vilalta (2014)
2014 LaIndependent EQUIPO DE REDACCION
Editores La Independent
Editores: Tona Gusi, Amada Santos, Diva Criado i Drina Ergueta (2015)