Dijous 28 setembre 2023

Dijous 28 setembre 2023

Mascle, home, masculí i alguna cosa més

LLIBRE:Macho, varón, masculino, La Habana, Editorial de la Mujer, 2010.
autor : Julio César González Pagés
Presentació oficial: Feria del Libro de l’ Habana. 10 al 20 de febrer
135 pàgines. 12 pesos cubans.
Pàgina web: www.mujeres.co.cuwww.redmasculinidades.com

 

Si fins ara, les Ciències Socials a Cuba no disposaven en les investigacions d’una sistematització sobre els estudis d’homes i masculinitats, l’autor d’aquest llibre arriba justament a solucionar aquest dèficit en l’àmbit investigatiu. Resultat de diversos anys de treball, l’obra té entre els seus principals objectius dinamitzar el debat sobre masculinitats, la sexualitat, la paternitat, la migració, els models hegemònics de la masculinitat, que tant afecten la nostra societat.

 

 

El títol seleccionat, Mascle, home, masculí, resulta molt il.lustratiu del que esdevenen en els textos a continuació. Una frase que en la nostra quotidianitat, la sentim dir i que, sense adonar-nos-en, moltes vegades és legitimada per les nostres famílies, amics, parelles, veïns, companys, sense conèixer realment tot el rerefons i significat que hi conté.

 

El recorregut que ens ofereix Julio César González Pagés a través del seu llibre, en realitat es converteix en una aventura, plena de descobriments d’aspectes de les nostres vides que potser mai ens hem qüestionat. L’autor, fidel representant i lluitador incansable feminista, ens proposa desmuntar velles creences sobre aquest moviment social i validar la seva variant a Cuba, desnaturalitzar aquest mal que tant afecta al planeta i del qual no en som aliens ni alienes, la violència; desmitificar mites sobre la sexualitat masculina, reflexionar sobre la manera com eduquem els nostres fills i filles i mostrar altres realitats d’homes que van migrar al nostre país i el procés on les seves masculinitats es van inserir en la societat cubana.

 

PORTADA_MACHO_VARON_MASCULINO

 

Esperem que la lectura sigui del seu interès i també contribueixi a transformar les seves vides des del personal, per d’aquesta manera construir – encara que sigui una frase trillada -una millor societat, basada en la igualtat entre homes i dones, sense violència ni discriminacions, en fi, sense arribar a ser ni tan mascle, ni tan home, ni tan masculí.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Bloqueig, barrera cruel en dies durs

    Les difícils condicions que imposa a Cuba el bloqueig econòmic, comercial i financer...

Barcelona: L’espai públic de Sarrià-Sant Gervasi es feminitza* / La Independent / Notícies gènere

El districte denomina cinc nous espais públics amb noms de dones Barcelona treballa per democratitzar...

Barcelona: La Campanya SantMartíAmbVeudeDonaDigital finalitza el 31 de gener / La Independent / Notícies Breus

‘ Associació Món Comunicació (AMC) està desenvolupant un Projecte Global de col·laboració amb les associacions...