Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Compartir

Diverscat, per apropar la immigració als i a les periodistes

Com a molt el 30% de les notícies que parlen de la immigració o de temes relacionats, i que en uns col·lectius té principalment cara de dona, fan servir com a font de informació veus que són part dels i de les nouvingudes.

 

 

Un dels motius d’això és que els mitjans tenen dificultats per trobar portaveus que els i les representin i aquesta és la raó per la qual es va crear Diverscat, un portal que brinda informació i contactes per a periodistes i professionals de la comunicació.

Diverscat, l’Agenda de Diversitat de Catalunya, un projecte de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va ser presentada en un acte on Alicia Oliver, delegada per al Periodisme Solidari; Carme Figueres, presidenta de la Mesa per a la Diversitat a l’Audiovisual i consellera del CAC; Ramón Sanhuja , director de Immigració del Ajuntament de Barcelona, i Xavier Bosch, director general de Immigració de la Generalitat de Catalunya, van destacar la importància d’aquesta eina i van agrair la feina feta per Francisco Martín i el seu equip.

Amb l’Agenda de la Diversitat, els i les periodistes i professionals de la comunicació tenen una eina per contactar amb possibles fonts d’informació relacionades amb la immigració i, d’altra banda, les persones i els col·lectius del món de la diversitat tenen la possibilitat de difondre les seves activitats.

Diverscat té un directori que inclou institucions públiques, grups de recerca, expertes i periodistes en immigració i entitats privades, on s’inclouen les associacions i organitzacions d’immigrants. 

Els creadors de Diverscat van explicar que aquest directori pot ser ampliat per les mateixes possibles fonts, ja que es tracta d’un portal interactiu que s’alimenta constantment  Una participació més elevada de representants de la immigració, dones, es poden incloure paulatinament i, així, normalitzar en els mitjans la visibilitat de la diversitat que existeix al carrer.

L’objectiu és fer que en el periodisme es contrasti més la informació, que sigui efectiu el dret a comunicar de sectors ara invisibles i trencar així estereotips que pateixen les persones estrangeres que viuen a Catalunya i que representen el 15 per cent de la població.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Parir en temps de COVID-19, la incertesa

Per Ànima A. Ochoa Moctezuma. SemMexico  En els propers tres mesos, 537.000 dones hauran de...

Linguapax anuncia, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el nom dels guardonats de l’únic reconeixement existent en matèria de promoció de la diversitat lingüística

Ganesh Devy (Índia) i el Centro Indígena de Investigaciones Interculturales de Tierradentro (Colòmbia), Premis Linguapax...

Barcelona: Marta Ripoll i el seu film Rastres de Sàndal / La Independent / Notícies Génere

  Després de rodar Cromosoma cinc, Marta Ripoll torna a la ficció dirigint el film...