Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

COMUNICAT ONGs SIDA de Catalunya: EL GOVERN DE MAS RETALLA ELS NOSTRES DRETS

Comitè 1r de Desembre. Plataforma Unitària de ONGs SIDA de Catalunya

Des de la Plataforma Unitària d’ONG/Sida de Catalunya – Comitè 1r de Desembre expressem el nostre profund malestar i preocupació davant la intenció del Govern de la Generalitat Catalana de presentar la Llei Ómnibus, que retalla els nostres drets humans bàsics com són l’accés a la salut i a la governabilitat.

Des del Comitè 1r de Desembre defensem un model sanitari públic, basat en la cobertura universal, la qualitat i la solidaritat, així com l’accés sense restriccions de les persones a aquests serveis públics. Només d’aquesta forma es garanteix el dret legal i constitucional a la salut que tenen totes les persones que viuen a Catalunya.

Aquesta Llei Ómnibus pretén retallar i canviar nombroses lleis amb una sola intervenció, eliminant la possibilitat de debat i consens davant qualsevol llei que afecti la salut de la ciutadania, prohibint l’accés a la sanitat pública a les persones amb menys de sis mesos d’empadronament a Catalunya. Això soscava absolutament tots els esforços dirigits a la prevenció, tractament i atenció del VIH que venim desenvolupant des de la societat civil organitzada, esforços dirigits –sobretot- a les persones més vulnerables a les quals precisament se’ls vol negar l’accés a la salut. Així mateix, la governabilitat de la comunitat es veurà afectada per l’eliminació dels governs territorials de salut (GTS), restringint la participació de la societat civil, representada per les organitzacions de base comunitària en l’Agència de Salut Pública de Catalunya i limitant els processos democràtics i la representació de la població.

 Per tots aquest motius, des del Comitè 1r de Desembre denunciem que la Llei Ómnibus vulnera el dret a l’assistència sanitària i la Constitució Espanyola i instem al Govern de la Generalitat -presidit pel Sr. Mas- per que paralitzi la tramitació d’aquesta Llei.

 

Montse Pineda Lorenzo

telefono de contacto : 629988394

gerencia@comite1desembre.org

 

Fabiola Llanos

telefono de contacto 618 41 11 81

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Emily Dickinson, una poeta de intenses passions

És sorprenent que, malgrat els innombrables i fogosos poemes d’amor dedicats a Susan de...

María Rubia: “Hem aconseguit sobreviure enfortint les aliances internes”

María Rubia és mediadora intercultural. Experta en el disseny de programes d'intervenció social i educativa...

“Per Sant Jordi, que no falti la lectura. Una novetat per a cadascuna”

Aquest article inclou un llistat de novetats editorials recomanades i PDF amb una breu ressenya de...