Divendres 08 desembre 2023

Divendres 08 desembre 2023

Compartir

COMUNICAT ONGs SIDA de Catalunya: EL GOVERN DE MAS RETALLA ELS NOSTRES DRETS

Comitè 1r de Desembre. Plataforma Unitària de ONGs SIDA de Catalunya

Des de la Plataforma Unitària d’ONG/Sida de Catalunya – Comitè 1r de Desembre expressem el nostre profund malestar i preocupació davant la intenció del Govern de la Generalitat Catalana de presentar la Llei Ómnibus, que retalla els nostres drets humans bàsics com són l’accés a la salut i a la governabilitat.

Des del Comitè 1r de Desembre defensem un model sanitari públic, basat en la cobertura universal, la qualitat i la solidaritat, així com l’accés sense restriccions de les persones a aquests serveis públics. Només d’aquesta forma es garanteix el dret legal i constitucional a la salut que tenen totes les persones que viuen a Catalunya.

Aquesta Llei Ómnibus pretén retallar i canviar nombroses lleis amb una sola intervenció, eliminant la possibilitat de debat i consens davant qualsevol llei que afecti la salut de la ciutadania, prohibint l’accés a la sanitat pública a les persones amb menys de sis mesos d’empadronament a Catalunya. Això soscava absolutament tots els esforços dirigits a la prevenció, tractament i atenció del VIH que venim desenvolupant des de la societat civil organitzada, esforços dirigits –sobretot- a les persones més vulnerables a les quals precisament se’ls vol negar l’accés a la salut. Així mateix, la governabilitat de la comunitat es veurà afectada per l’eliminació dels governs territorials de salut (GTS), restringint la participació de la societat civil, representada per les organitzacions de base comunitària en l’Agència de Salut Pública de Catalunya i limitant els processos democràtics i la representació de la població.

 Per tots aquest motius, des del Comitè 1r de Desembre denunciem que la Llei Ómnibus vulnera el dret a l’assistència sanitària i la Constitució Espanyola i instem al Govern de la Generalitat -presidit pel Sr. Mas- per que paralitzi la tramitació d’aquesta Llei.

 

Montse Pineda Lorenzo

telefono de contacto : 629988394

gerencia@comite1desembre.org

 

Fabiola Llanos

telefono de contacto 618 41 11 81

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’educació és el camí de la llibertat i el límit de les dones és el cel

Educació i cultura per al desenvolupament en la I Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles...

Les dones amb discapacitat demanen igualtat d’oportunitats al món laboral

.     Dones no Estàndards han organitzat una jornada el dimecres 4 de desembre...

ANÀLISI PROGRAMA ICV-EUA per FMAC

    ICV-EUA   MÓN DEL TREBALL Acabar amb la discriminació salarial de les dones....