Saturday 13 July 2024

Saturday 13 July 2024

Compartir

Catalunya: Justícia crea un nou tractament amb visió de gènere per a les dones preses / La Independent / Notícies gènere

“L’àmbit dels Serveis Penitenciaris és masculí”, afirma la informació que dona la Generalitat de Catalunya, que a més agrega que les dones només hi representen el 7 % (562) de la població reclusa, peró, en canvi, les internes requereixen un tractament que s’adapti a les seves necessitats.

 

 

Per aixó, el Departament de Justícia, a partir de l’experiència de diversos centres penitenciaris, ha creat el primer programa de tractament amb visió de gènere que s’aplicarà a totes les presons amb dones de Catalunya.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és l’apoderament de les dones recluses i la seva preparació per al retorn a la vida en llibertat”. Les persones que treballen amb elles, en les áreas d’educació, psicologia, treballs social i justicia, de cada centre ofereixen aquest tractament en funció de la trajectòria de les internes i la seva situació social i familiar, agrega la informació oficial.

Tot el tractament, diu la informació, es desenvolupa en grups molt reduïts. Es tracta de proporcionar eines per a la maternitat, per potenciar l’autoestima i per a una conducta sexual i sanitària responsable. Dels 13 centres penitenciaris de Catalunya, només n’hi ha cinc que tinguin dones internes. Són el Centre de Dones de Barcelona – popularment coneguda com Wad Ras –, Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires, Baix Llobregat), Ponent (Lleida), Mas d’Enric (El Catllar, Tarragonès) i Puig de les Basses (Figueres, Alt Empordà).

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La representació de les dones en els mitjans de comunicació

Un 46,4% dels metges que exerceixen la seva professió a Espanya són dones, però el...

Les institucions catalanes es corresponsabilitzen per assolir la igualtat salarial (1)

Diagnòstic de les bretxes en el context europeu La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i...

tere moll

Assassines complicitats patriarcals

OPINIÓ Aquesta setmana que acaba podria definir-se perfectament com una setmana tràgica. I ho...