Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Compartir

Catalunya: Justícia crea un nou tractament amb visió de gènere per a les dones preses / La Independent / Notícies gènere

“L’àmbit dels Serveis Penitenciaris és masculí”, afirma la informació que dona la Generalitat de Catalunya, que a més agrega que les dones només hi representen el 7 % (562) de la població reclusa, peró, en canvi, les internes requereixen un tractament que s’adapti a les seves necessitats.

 

 

Per aixó, el Departament de Justícia, a partir de l’experiència de diversos centres penitenciaris, ha creat el primer programa de tractament amb visió de gènere que s’aplicarà a totes les presons amb dones de Catalunya.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és l’apoderament de les dones recluses i la seva preparació per al retorn a la vida en llibertat”. Les persones que treballen amb elles, en les áreas d’educació, psicologia, treballs social i justicia, de cada centre ofereixen aquest tractament en funció de la trajectòria de les internes i la seva situació social i familiar, agrega la informació oficial.

Tot el tractament, diu la informació, es desenvolupa en grups molt reduïts. Es tracta de proporcionar eines per a la maternitat, per potenciar l’autoestima i per a una conducta sexual i sanitària responsable. Dels 13 centres penitenciaris de Catalunya, només n’hi ha cinc que tinguin dones internes. Són el Centre de Dones de Barcelona – popularment coneguda com Wad Ras –, Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires, Baix Llobregat), Ponent (Lleida), Mas d’Enric (El Catllar, Tarragonès) i Puig de les Basses (Figueres, Alt Empordà).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

(1) Escassa participació de les dones en la consagració de la Sagrada Família / (2) Accions de protesta d’entitats laiques, feministes i de lesbianes i gais

(1) ‘La visita del Papa ens demostra que encara és lluny la paritat home-dona...

Lula Da Silva crea Ministeris de la Dona, Promoció Igualtat Racial i dels Pobles Indígenes

Inicia un govern d'esperança i reconstrucció després de quatre anys de govern d'ultradreta. "La ciutadania...

Ha mort als 71 anys l’activista kenyana Wangari Maathai, la “Dona Arbre”

L’activista kenyana, Wangari Maathai, va morir als 71 anys el dia 25 de setembre...