Friday 20 September 2024

Friday 20 September 2024

Compartir

Pla de seguretat i atenció a víctimes de violència masclista, 2015-2018

 

El govern aprova el pla de seguretat personalitzat per a les víctimes amb un nivell de risc més alt. Les víctimes de violència masclista disposaran d’una App específica per a telèfons mòbils que gestioni les trucades d’emergència a través del 112

L’objectiu de la nova App serà doble: la geolocalització i la urgència. Amb aquest nou Pla, el Departament d’Interior aposta per la prevenció i la proximitat i vol aprofitar els avenços de les noves tecnologies per oferir més eines que donin seguretat a les dones maltractades.

També crea un espai d’informació i recomanacions per a les possibles víctimes que els faciliti alternatives per sortir del “cercle de la violència”. La informació i el coneixement poden ajudar a evitar o disminuir les situacions de risc

La renovació del Pla arriba després que el Departament d’Interior va posar en marxa fa quatre anys el Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica per al període 2011-2014 amb el qual s’han assolit els primers objectius plantejats en aquesta primera etapa.

D’altra banda, hi haurà un web informatiu i interactiu, lligat a la informació, de manera que, des del Departament d’Interior es vol apostar per les noves tecnologies, el web és específic per a dones i joves que han estat o estan sent maltractades, és un espai d’informació i recomanacions per ajudar-les. El projecte s’iniciarà amb les víctimes de violència sexual existents fins ara.

Com a mesures de prevenció el Pla preveu el desenvolupament del model policial d’atenció a les víctimes en el territori de la Policia de Catalunya, ofereix garanties de qualitat homogènia a tot el territori, i implicarà a les policies locals en el seguiment i protecció a les víctimes ampliant els protocols i formalitzant convenis per distribuir tasques i competències entre els cossos policials de cara a oferir la millor protecció de la víctima.

El Qüestionari Policial de Valoració de Risc (QPVR) per a les víctimes de violència masclista s’acabarà d’implantar a tot el territori juntament amb un segon Qüestionari Policial, el de Reavaluació de Risc (QPRR). Precisament aquest segon qüestionari serà clau per conèixer o avaluar la situació del risc de cada cas en particular en funció del pas del temps.

També permetrà observar que altres circumstàncies poden incidir en la situació de la víctima o poden canviar el seu nivell de risc. El Pla preveu accions associades de seguiment i protecció policials de les dones segons el nivell de valoració de risc i, si aquest és elevat, la víctima disposarà d’un pla de seguretat personalitzat.

El Pla també preveu adequar l’estructura organitzativa departamental per reforçar el disseny i l’impuls de les polítiques preventives de seguretat en l’àmbit de la violència masclista i domèstica. La relació interdepartamental és bàsica en aquesta matèria. Es mantindran i aprofundiran les actuacions conjuntes amb altres departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per donar una millor resposta, coordinada, a les dones que pateixen aquest flagell.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les condicions de vida i de treball de les dones a Catalunya

OPINIÓ En el darrer informe de la Secretaria de la Dona de CCOO sobre...

BEIJING + 20: No n’hi ha prou amb ser dona i sortir als mitjans

Claudia Laudano Foto:plus.google.com Han passat 20 anys de la Declaració i Plataforma de Beijing,...

25N: manifest, agenda, notícies i articles fins el 10 de desembre a La Independent

Quan s’apropa el 25N Dia Internacional de la NO la violència contra les Dones, La...