Thursday 08 June 2023

Thursday 08 June 2023

Compartir

El FC Barcelona guanya la Copa de la Reina de futbol

El Futbol Club Barcelona va guanyar la Copa de la Reina al vèncer al RCD Espayol per un gol a cero. El gol, que el va transformar l’Olga Garcia a la pròrroga, va decidir l’encontre entre els dos equips catalans.


S’enfrontaven dos equips que són íntims enemics. Per una banda, l’Espanyol que defensava el títol coper, i per l’altra, el Barcelona que culminava amb aquesta final la consolidació d’un projecte. El camp escollit tenia un encant especial per tota jugadora, es tractava de la Ciutat de Futbol de Las Rozas.

Al començament del partit van començar a sorgir els nervis propis d’una gran final a les jugades que podien generar perill als dos equips. Tant d’una part com de l’altra començaven a veure’s les manqueses dels dos equips, sobre tot de l’equip blanc i blau que trobava a faltar a la seva davantera estrel.la Verónica Boquete, jugant ara mateix a la MLS, i a Kenty Vaitaire que es troba concentrada amb la selecció mexicana.

1308482859_extras_mosaico_noticia_1_g_0
El FC Barcelona celebra el triomf

Encara així, l’espanyol va intentar trobar un lloc al camp i amb dos jugades perillosíssimes va poder sorprendre a la meta blaugrana, Laura Ràfols. El partit, arribat un moment, va destacar a les dos porteres com les jugadores clau del partit, sobre tot a la Mariajo Pons que va tindre que mostrar tot el seu repertori de parades i extraordinàries intervencions.

Arribats al minut 108 de la pròrroga, la Carolina Pérez i l’Olga Garcia van dissenyar la jugada de gol, una preciosa jugada que va donar el títol al FC Barcelona. Res va poder fer la guarda meta perica. Aquest gol va oxigenar a l’equip blaugrana que fins al final del partit va tractar d’ampliar i assegurar la renta d’un gol. Però no van necessitar més ja que l’un a cero les va donar un títol que no aconseguien des de l’any 1994.

Tal i com declarava l’Ana Escribano al finalitzar el partit, “estem a un núvol, hem estat tres anys arribant a semifinals sense aconseguir resultats positius, però aquest any ja tenim la Copa”.

DSC_8915_1
Les jugadors dels dos equips durant l’encontre

Per l’entrenador de l’equip campió, Xavi Llorenç, aquest és el començament d’una etapa important: “Esperem que sigui l’inici d’una gran etapa i l’inici d’un gran període per al futbol femení del Barça. Des del moment en que creiem una mica més en nosaltres mateixes, serem molt fortes”

L’altra cara de la moneda la van protagonitzar les jugadores de l’espanyol. Lara Rabal declarava que “hem donat tot el que hem pogut. Ens hem quedat altre cop a les portes d’un gran títol. D’altra banda, encara que no hem aconseguit endur-nos la Copa de la Reina, som les subcampiones de Lliga i de Copa, i això és un gran premi”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: A punt el IV Congrés de Periodistes / La Independent / Notícies gènere

Barcelona: Presentació del llibre El fil dels dies d’Eulàlia Lledó / La Independent/ Notícies gènere

Catalunya: Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, rep el Premi Solidaritat 2019 de l’IDHC / La Independent / Notícies Gènere