Monday 06 May 2024

Monday 06 May 2024

Aclarint, que és gerundi

 

 

 

OPINIÓ

Aquesta setmana, llegíem en un tuit de Mónica Oltra, vicepresidenta i portaveu del govern valencià i, a la vegada, responsable de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, cosa que, al menys a mi, em va deixar gelada.

El tuit deia això: “No sóc dona pels meus genitals, sóc dona perquè em comporto i penso com una dona”. No crec que a la altre temps bastant histriònica i un tant radical Mònica Oltra se li hagi d’explicar que aquest comentari traspua masclisme pels seus quatre costats.

Recordem que és la responsable d’Igualtat del Govern Valencià i que, se suposa que ha d’impulsar mesures per eliminar les desigualtats entre dones i homes, lluitar activament contra les violències masclistes, i així un llarg etc. per aconseguir una societat lliure de masclisme, que recordem que mata sistemàticament a les dones per ser dones.

Avui mateix ha estat assassinada per terrorisme masclista a Alovera (Guadalajara) que insisteixo ens assassina per ser dones.

I ens ve Oltra amb que darrere de la inclusivitat, s’amagava la interseccionalitat que defensa que els desitjos individuals passin per sobre dels drets ja conquerits de les dones.

Analitzem, si Oltra està on està en aquests moments és gràcies a les lluites de moltes dones feministes que ens van precedir i que fins i tot van pagar amb les seves vides els nostres drets d’avui, inclòs el de ser electora i elegible com ho va ser Oltra.

Amb declaracions com aquesta, Oltra no em representa com a dona, perquè no defensa els drets de les dones, defensa, com la ministra d’Igualtat, els drets dels que, amb el seu neollenguatge, pretenen esborrar-nos  com a  subjectes polítics específics  que som amb uns drets específics aconseguits per les lluites del moviment feminista al llarg de la història.

La interseccionalitat mai pot representar res que no siguin desitjos individuals, davant d’un moviment universalista com ho és el feminisme que busca l’equitat integral i real de les dones enfront dels homes i, per a això s’ha de legislar específicament per buscar aquesta equitat.

La interseccionalitat que defensa Oltra traduïda, per entendre’ns, significa que els desitjos d’algunes persones, majoritàriament homes, estan per sobre dels drets de  totes les dones. Vol dir que, si es porta terme aquest despropòsit, llocs de seguretat per a les dones puguin ser envaïts per homes que, pel simple fet de “sentir-se” dones puguin utilitzar-los. I aquest és només un exemple.

Però el més trist de tot és que sota d’aquesta interseccionalitat se li està fent el joc a un patriarcat ferotge que busca aliats per camuflar-se i seguir amb el seu estatus de dominació de les dones com porta fent fa segles.

Abans ens ocultaven i per això no apareixen en els llibres de text d’escoles i instituts i amb això es deixa orfes de referents a les nenes. Gairebé no hi ha menció de grans literates, músiques, pintores i així un llarg etc.

Ara amb el neollenguatge pretenen tornar-nos a ocultar amb expressions com a éssers gestants o éssers menstruants, etc. I no. Som dones perquè vam néixer sexuades com a dones i aquest constructe pervers anomenat gènere ens ha educat en la submissió fins i tot abans de néixer. I precisament per això el feminisme pretén la seva abolició. Perquè ens socialitza des del patriarcat per ser dòcils i submises al seu mandat i permanentment al seu servei.

I això és el que defensen Oltra i Montero amb la seva defensa del gènere, oblidant totes dues, com ja he dit abans, que si ostenten posicions de responsabilitats polítiques ha estat gràcies al feminisme.

I, per si quedava algun dubte, dir a les dues que si us plau deixin de dir-se feministes, perqué insulten el moviment feminista al qual em sento molt orgullosa de pertànyer.

Les que portem anys en la lluita feminista reivindicant una igualtat efectiva, real i justa entre dones i homes no permetrem que es doni ni un pas enrere en els drets aconseguits. I ens trobaran al carrer, a les xarxes i on calgui. Perquè interseccionalitat és contrària al feminisme. Perquè els desitjos d’uns pocs no poden esborrar a la meitat de la població amb la seua neollengua. Perquè des del feminisme es vol abolir el gènere que és l’origen de l’opressió d’una mica més de la meitat de la població mundial. I perquè som dones amb cossos sexuats de dona i per això ens assassinen.

Mai els desitjos poden esborrar-nos com a dones. Això és patriarcat, i per tant masclisme en estat pur. I una nova manifestació de la terrible aliança entre patriarcat i capitalisme que significa per a les dones més dolor i opressió.
I això, l’esborrat de les dones que pretenen aquestes dues altes dirigents polítiques, el moviment feminista no ho permetrà. I per això vaig a seguir lluitant.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere Mollá

Tere Mollá

Empleada pública del Govern valencià des de 1983. Sindicalista. Formadora en Igualtat d'Oportunitats, Violència de Gènere, Micro masclismes i Coeducació des de 2006.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Presentació del llibre: L’enigma de Tina de Jarque / La Independent / Notícies gènere

Constantina de Jarque Castro o Tina de Jarque, com se la coneixia en els anys 20...

Sanitàries davant la pandèmia. Entrevista a Sandra Reus Bort

  Sèrie d’entrevistes  Sandra Reus Bort es va graduar en Infermeria l’any 2019 a Manresa....

Referències i referents

     OPINÓ “Les nostres criatures presents i futures han de conèixer no només la...