Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Presentació del llibre: L’enigma de Tina de Jarque / La Independent / Notícies gènere

Constantina de Jarque CastroTina de Jarque, com se la coneixia en els anys 20 i 30 del passat segle XX, va ser una dona avançada a la seva època: culta, moderna i pionera en la introducció dels ritmes de jazz i samba a la península ibèrica i sense problemes per mostrar-se nua en les seves actuacions artístiques. Parlava quatre idiomes: francès, anglès, alemany i portuguès, era naturista i va viure treballant a Espanya i Llatinoamèrica fins que la seva trajectòria personal va patir les conseqüències de la convulsió de la guerra civil espanyola de 1936 a 1939.


 

La seva vida i la seva desaparició, o mort, per tant, està envoltada d’enigmes i misteris i això és el que desvetllarà l’autor del llibre, Alfonso Domingo, aquest divendres 14 de juny a les 19h a la Filmoteca de Catalunya. Domingo és, a més d’escriptor, periodista especialitzat en informació internacional, autor de més de 100 documentals, molts d’ells guardonats. Últimament està especialitzat en recuperar la memòria oral, personal i històrica, d’algunes històries de vida i episodis de la nostra la guerra civil i la postguerra, perquè no quedin per sempre en la foscor.

La novel·la L’enigma de Tina (Editorial Algaida, 2013), guanyadora del LIX Premi Ateneu de Novel·la de la Ciutat de Valladolid, és el seu novè llibre i continua en la línia dels assajos sobre personatges amb rerefons històric, que Alfonso Domingo va començars amb El Cant del mussol (2003), Rereguarda (2004), Història dels Espanyols en la II Guerra Mundial (2009), així com la novel·la biogràfica L’àngel vermell (2009).

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cubelles: 16è Concurs de Contes Víctor Alari

Aquest 30 de març ha acabat el plaç de presentació d’obres al premi literari Víctor...

Catalunya: Canvi de nom a les targetes sanitàries a persones transsexuals / La Independent / Noticies Génere

El Servei Català de Salut (CatSalut) i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies...

Barcelona: Homenatge a les preses de les Corts, el 14 d’abril / La Independent / Notícies gènere

El reconeixement de la memòria de la desapareguda Presó de dones de les Corts està...