Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

El Govern condemna i rebutja amb contundència l’assassinat d’una dona a Granollers víctima de la violència masclista

Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, condemna i rebutja amb contundència l’assassinat avui d’una dona a Granollers, presumptament víctima de la violència masclista.

La presidenta de l’ICD ha fet una crida a “la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra”. Pel que fa als assassinats que s’han produït al llarg del mes, Gatell considera que “no podem caure en limitar el debat contra la violència masclista a la coincidència de casos d’assassinat perquè podríem estar simplificant el tema i la reflexió que hem de fer com a societat”.

En aquest sentit, Gatell ha subratllat que “els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada”.

Insisteix en què les dones truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

La lluita contra la violència masclista – afirma Gatell –  és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la rehabilitació de les dones que es troben en una situació de violència masclista.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Intersindical Valenciana contra l’Explotació Sexual. Tots els dies de l’any són 23 de setembre (*).

L’explotació sexual és un negoci pròsper per a les màfies i proxenetes que capten, segresten,...

Catalunya: Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació

Manuela Fernández Ruiz, activista gitana feminista, és al capdavant d’aquest Organisme que aten a les...

Montserrat Carulla, Premi Gaudí d’Honor 2013

“Sóc actriu, catalana i independentista” Montserrat Carulla és la primera dona en rebre aquesta...