Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

El gabinet de Gabriel Boric tindrà catorze dones, entre les quals hi ha la neta de Salvador Allende

Per Redacció Diario Digital Femenino

El president electe va confirmar la diputada Maya Fernández Allende al capdavant del ministeri de Defensa. L’expresident del Banc Central Mario Marcel serà titular d’Hisenda.

El president electe de Xile, Gabriel Boric, ha confirmat l’expresident del Banc Central Mario Marcel com a ministre d’Hisenda, mentre que la neta de l’exmandatari Salvador Allende, la diputada Maya Fernández Allende, estarà al capdavant de la cartera de Defensa. Serà un gabinet amb més dones que no pas homes i molts independents.

Foto 2 lenny

A 33 dies de guanyar, el líder de Apruebo Dignidad va anunciar al Museu Nacional de Historia, de Santiago que a partir de l’11 de març el seu gabinet constarà de 24 noms, 14 dones i 10 homes.

Catorze dels 24 càrrecs ministerials tindran lideratges femenins, i l’edat mitjana és de 49 anys. Izkia Siches assumirà al Ministeri de l’Interior, transformant-se en la primera dona de la història a encapçalar aquesta cartera, mentre que Antonia Urrejola estarà al capdavant de Relacions Exteriors, Nicolás Grau a Economía, i Marcela Ríos a Justícia.

El futur cap d’Estat es va nodrir a més del cercle més íntim per a llocs de rellevància: Camila Vallejo serà portaveu de Govern i Giorgio Jackson estarà a càrrec de la Secretaria General de la Presidència.

Foto 3 Lenny

María Begoña Yarza, metgessa cirurgiana de la Universitat de Xile i independent pel que fa a l’afiliació política, quedarà a càrrec del Ministeri de Salut amb el gran objectiu de mitigar els efectes de la pandèmia de coronavirus.

Mario Ávila serà el titular d’Educació, i Boric va destacar que serà «la primera vegada que un professor» portarà els comandaments d’aquesta cartera.

Antonia Orellana, periodista de la Universitat de Xile, assumirà com a ministra de la Dona, Marisa Rojas en Mediambient i Alexandra Benado al d’Esports.

Al ministeri de Treball i Previsió Social estarà Jeanette Jara, Marcela Hernando a Mineria, Juan Carlos García en Obres Públiques i Claudio Huepe a Energia, entre altres designacions.

Un dels noms més esperats era el d’Hisenda i, sense sorpreses, Boric va escollirl’expresident del Banco Central Marcio Marcel, que dijous va renunciar a aquest càrrec.

Abans, va ocupar diverses funcions als governs de centre esquerra, entre el 1990 i el 2008, i era el preferit per als mercats, que veu en el seu nomenament un gest de moderació en les reformes econòmiques que busca implantar el proper president.

Un altre nomenament rellevant és el de la diputada socialista (centre-esquerra) i neta de l’expresident Salvador Allende (1970-1973), Maya Fernández, que serà ministra de Defensa a partir del març.

La majoria de dones, joves i una picada d’ullet per als mercats «Li dono la benvinguda a la diputada Maya Fernández al ministeri de Defensa», va assenyalar Boric durant la cerimònia de presentació al front del Museu de Historia Natural a Santiago.  (Tèlam)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Granollers: 8 de març amb Un cop de mà especial “Per un ús no sexista del llenguatge”

Diumenge, 11 de març de 2012 a les 12:00 Celebracions Un cop de mà especial...

Manual de Legislació Europea Contra la Discriminació

El dilluns 24 d’octubre es va presentar el Manual de Legislació contra la discriminació Europea,...

Catalunya:Tornem al Paranimf ! 1976 – 2016

  Ens fa molta il·lusió convidar-vos a l’acte de presentació de les “Jornades Radical-ment Feministes...