Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Dues dones: Ana María Matute i Soledad Puértolas, en un món misogin

L’escriptora  catalana Ana María Matute ha estat premiada amb  el prestigiós premi de literatura  castellana  Miguel de Cervantes 2010, que atorga el Ministeri de Cultura al conjunt d’una obra literària d’un autor o autora trencant, així, un mur masculí des de feia uns quants anys dins el marc d’un premi que intenta mantenir l’equilibri alternatiu entre Amèrica Llatina i Espanya. 

 

 L’escriptora catalana ha vist, als seus 85 anys, recompensada la seva extensa obra bibliogràfica, de la mateixa manera en què ho va ser quan fou nomenada per ocupar una de les butaques de la Real Academia Española de la Lengua. Aquesta institució ha vist com hi ingressava de manera ja oficial  l’escriptora aragonesa Soledad Puértolas, per ocupar el cinquè lloc al qual accedeix una dona.


Totes dues han demostrat al llarg de la seva incontestable obra literària que resulta difícil trencar el “sostre de vida” de les institucions capitalitzades pels homes, tant pel que fa al món acadèmic com al literari, en línies generals.


Des de La Indepenedent volem remarcar aquest caràcter trencador i minoritari que significa la incorporació a una institució on les dones hi són minoria i d’un Premi en què la situació és, també, de clar desavantatge per a les dones. Felicitem a les dues autores.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya i Illes Balears: Certificació SG CITY 50-50. Avançar cap a l’Agenda Local Feminista / La Independent / Notícies gènere

L’Associació Forgender Seal celebra el I Fòrum de Municipis amb la Certificació SG CITY 50-50...

Semlac

Reproducció assistida, un dret pendent per a dones lesbianes

Per Redacció SemLac Malgrat els avenços que en matèria de drets marca la nova Constitució...

Doblebanda, productora de Dona’m cine i de documentals d’èxit

    “Les mans d’Alicia”, és un documental sobre material inèdit d’Alicia de Larrocha, que...