Dijous 28 setembre 2023

Dijous 28 setembre 2023

Compartir

Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la lesfòbia

Avui és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la transfòbia i la lesfòbia (en anglès, International Day Against Homophobia, IDAHO) que coincideix amb l’eliminació de la llistes de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’homosexualitat, l’any 1990.

Actualment, més de 80 països al món criminalitzen l’homosexualitat i condemnen els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó; els països que mantenen la pena de mort per a aquests casos són: Afganistan, Mauritània, Nigèria, Pakistan, Aràbia Saudita, Emirats Àrabs i Iemen).

 

 

 

La discriminació basada en l’orientació sexual i en la identitat de gènere no està oficialment reconeguda pels estats membres de les Nacions Unides, malgrat que organismes de drets humans com el Comitè de Drets Humans han condemnat repetidament la discriminació basada en l’orientació sexual i la identitat de gènere.

L’any 2005, l’IDAHO es va celebrar a més de 40 països i es van engegar una gran varietat d’iniciatives que van anar àmpliament cobertes pels mitjans de comunicació. A l’Iran, malgrat la brutal homofòbia governamental, es va parlar de l’IDAHO en nombrosos blocs d’Internet i milers de correus d’electrònics. A Kíev (Ucraïna), es va deixar anar un enorme globus amb la inscripció: “Digues NO a l’homofòbia”.

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha organitzat una conferència sobre la no discriminació laboral de les persones LGTB amb motiu del Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la lesfòbia. La conferència tindrà lloc el dijous 26 de maig, a les 18h, a la seu de Benestar Social i Família (plaça Pau Vila, 1, Barcelona), per no coincidir en plena campanya electoral de les municipals. Amb el títol “Mitjans per garantir la no discriminació laboral per raó d’orientació sexual”, la conferència anirà a càrrec del Dr. Manuel Luque Parra, professor titular de Dret del Treball a la Universitat Pompeu Fabra.  La ponència se centrarà en una visió inclusiva i positiva des del punt de vista laboral dels aspectes següents:

  • la introducció d’elements de garantia en la negociació col·lectiva amb especial interès en la inclusió de les persones transsexuals
  • l’establiment de protocols tècnics en casos d’assetjament laboral per motiu d’orientació sexual
  • les garanties que pugui oferir la normativa laboral a les persones amb anticossos VIH en relació a possibles discriminacions

 Bandera_ok

 

Aquesta tarda, a Madrid, els col·lectius COGAM i ARCÓPOLI organitzen un casament múltiple i reivindicatiu, a la plaça Major. La presidenta de la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, Cristina del Valle, serà una de les protagonistes tot llegint el Manifest del 17 de maig per escenificar després la celebració d’una boda múltiple dirigida per la cantant. Ella declara que “també s’han de celebrar els drets conquerits per les lesbianes, gais, transexuals i bisexuals al llarg de la història, mitjançant una lluita de motls anys contra les tradicions menys incloents i els sectors més reaccionaris”.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tercera Trobada de Dones d’Espanya i Àsia

A Casa Àsia s’ha realitzat la III Trobada de Dones Espanyoles i Asiàtiques, els dies...

Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical: “Enredadas Contra las Violencias Machistas”

  Como cada 8 de marzo las mujeres saldremos a la calle para celebrar el...

audio-icono-7722-128

LA MAREA VIOLETA: 10 FEBRER A LA PLAÇA DE LA TEVA CIUTAT

  Fartes de la violència masclista, de les retallades dels drets de les dones, de la manca de diàleg … s’ha format la MAREA VIOLETA una convocatòria per a aquest 10...