Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Compartir

València: Intersindical acull l’exposició “Dones en Arts” / La Independent / Notícies gènere

Intersindical acull durant el mes de març l’exposició col·lectiva “Dones en Arts”, que dins el marc del Festival Miradas de Mujeres, serà una retrospectiva de l’obra de setze dones artistes que han exposat a la seva seu.

Miradas de Mujeres és una iniciativa de MAV, Mujeres en las Artes Visuales, una associació interprofessional i d’àmbit estatal sense ànim lucratiu formada per 400 professionals en el sector de les arts plàstiques a l’ Estat espanyol. Creat el 2012 per l’artista Mareta Espinosa, el propòsit del festival és el de difondre el paper de la dona dins de tots els àmbits professionals de les arts visuals, des de la creació artística fins al comissariat, la crítica, la investigació i la gestió. Així es converteix en un esdeveniment cultural que treballa per la igualtat i els drets de les dones.

El festival tindrà lloc simultàniament en tot el territori estatal, és una forma de reconéixer i visibilitzar el treball de les dones artistes. Es proposa cobrir la programació d’art durant el mes de març amb exposicions, actes i activitats teòriques protagonitzades per artistes, crítiques d’art, comissàries i investigadores per donar-hi la màxima difusió social i al treball de les artistes de tot l’Estat i, així, visibilitzar-lo. La seua repercussió mediàtica ha sigut molt important en les passades edicions en tots els mitjans de comunicació.

Més d’1.000 artistes exposaran les seues obres en les 308 seus, museus, galeries d’art, associacions, etc. de 15 autonomies, a més de les 374 activitats culturals paral•leles, com les conferències que Carmen Senabre (doctora en Filosofia) i Irene Ballester (doctora en Història de l’Art i comissària del Festival a València) impartiran en la seu d’Intersindical els dies 5 i 10 de març.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Esther_Vivas

Per què l’11 de setembre encerclarem La Caixa?

OPINIÓ L’11 de setembre s’espera una gran mobilització social a Catalunya a favor de la...

Barcelona-Presentació del FSCat2014 –

        DIJOUS 10 D’ABRIL, 10:15. Federació Catalana d’ONG, Tàpies 1-3 amb Arcadi...

Periodista colombiana Flor Alba Núñez Vargas asesinada.Comisión de Denuncias de Violencia a Mujeres / RIPVG

        La periodista colombiana Flor Alba Núñez Vargas fue asesinada hace un...