Divendres 29 març 2024

Divendres 29 març 2024

Compartir

La FAL promou a Tarragona l’educació no formal i intercultural

 

 

Tarragona acull, des de demà 16 de desembre i fins diumenge 19 de desembre, a representants de 108 associacions de 12 països europeus i àrabs, en el marc de l’acció comú entre xarxes de la Fundació Anna Lindh (FAL) “Educació no formal i intercultural a la Mediterrània” que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili.

La iniciativa preten que el centenar d’associacions procedents d’Algèria, el Líban, Bèlgica, Lituània, Espanya, Marroc, França, Palestina, Irlanda, Portugal, Jordània i Tunísia tinguin la possibilitat de compartir experiències i bones pràctiques en l’àmbit de l’educació no formal. Reflexionaran, debatran i portaran a la pràctica maneres d’entendre i promoure l’educació no formal.

Tant l’IEMed (institució coordinadora de la xarxa FAL a l’estat espanyol), com la Fundació Anna Lindh tenen com objectius, tal i com afirmen en la convocatòria: “promoure el diàleg i la cooperació entre els pobles i les cultures de la Mediterrània, quelcom especialment vigent i urgent ateses la inestabilitat política i les amenaces que viu actualment la regió especialment en aquests moments d’inestabilitat política”.

Les associacions i entitats de la societat civil que hi prenen part són membres de la Fundació Anna Lindh (FAL) que agrupa 4.000 entitats de la societat civil de 43 països que treballen en el marc del diàleg intercultural.

La trobada està organitzada per l’IEMed i la FAL, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i la Càtedra Unesco per al Diàleg Intercultural a la Mediterrània (URV). I és per això que és oberta a les entitats de la societat civil i ciutadania de Tarragona i que també hi haurà concerts, actuacions castelleres i activitats lúdiques a places de la ciutat, i tallers a les escoles de Tarragona. La trobada és oberta a les entitats de la societat civil i ciutadania de Tarragona.

 

 

logos FAL Tarragona

 

 

 

Participació amb visió de gènere en les diverses bones pràctiques

 

La FAL impulsa les accions i treballs de la gent jove i de les dones, convençuda aquesta fundació que serà en el seu apoderament i lideratge que el conjunt de les poblacions mediterrànies avançaran en el futur en un marc de cooperació i entesa, tot relacionants-e en la interculturalitat i allunyant-se dels estereotips. Entre d’altres activitats recomanem:

 

L’educació en una perspectiva de gènere

Serà a la Sala de Juntes de la URV, de 9h 30m a 11 h 30m del dijous 17.

En aquest apartat treballaran a Tarragona, amb la moderació d’Esther Fouchier del Forum Femmes Méditerranée, de França:Hijabs et Hat Tricks” i “Goals, Girls, Gaza (buts, filles, Gaza)”. Sports Against Racism Ireland (SARI), Fadhila Hajji, d’Irlanda; “Voix de femmes”, une estació radiofònica per a les dones, Femmes en communication, Nafissa Lahrache, d’Algèria; L’autonomia de les dones a través de l’art, Dar Al Shabab for Culture and Development, Amal Al Qrenawi, de Palestina; Projectes de formació de medias, Arab Women Media Centre, Sana’ Al-Emam, de Jordània; “No Macho” Aprenem del Sud Global, KFM Production, Peadar King, d’Irlanda; Autonomia de les dones rurals ; “El Ghaith” Associació de solidaritat i lluita contra la pobresa i l’exclussió, Houria Belouahri, d’Algèria.

 

Les identitats i  el multiculturalisme

 

Serà el divendres 18 a l’Aula Magna de la URV, de 9h 30m a 11 h 30m

En aquesta sessió hi participaran: “Méditerranée : voir, sentir, partager”, Bicicomic, Toni Porcar, de Catalunya; Jocs educatius sobre les identitats i els esteriotips, Arab Women’s Solidarity Association,  Mariem Sarsari, de Bèlgica;  Conceptes per un diàleg intercultural util, Tunisia Think Tank, Foundation International,  Ameur Jeridi, de Tunisia;  “Maneres de veure-hi: explorara les religions del món”, Chester Beatty Library, Jenny  Siung, d’Irlanda. La moderació serà a càrre de Mouloud Salhi,  de l’Association Étoile Culturelle d’Akbou, d’Algèria.

 

La comunicació intercultural

 I finalment, aquesta sessió que tindrà lloc també el divendres 18 però a segona hora, és a dir de 12h a 14h a la Sala de Graus de la URV.

S’hi podrà trobar a: Taller sobre la comunicació participativa, Exchange Live Art, Isabel León Guzmán, d’Espanya; Reconèixer els estereotips, Youth Center Babilonias, Rolanda Sliaziene, de Lituània;  Generar la diversitat cultural, Association Anaruz pour la culture, le développement et l’environnement, Btissame Taggounte, de Marroc; Diàleg intercultural a través de la resolució d’enigmes en les diferents llengues,  Les Labos de Babel Bretagne, Jean Paul Quioc, de França.

Moderarà: Juan Luis Muñoz Arbona, Agencia para el Desarrollo Económico y Social de Ceuta (ADESC), d’Espanya.

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

‘In the bazaar of Sexes’ Un documental sobre matrimonis temporals a l’Iran, guanyador del Espiello 2011

En la recentment clausurada IX edició de la Mostra de Documental Etnogràfic de Sobrarbe les...

Education International Internationale de l’Education Internacional de la Educación Bildungsinternationale: MANIFEST

Día Internacional de la Mujer 8 de marzo 2013   LLAMADO A LA ACCIÓN! Estimados...

Procés independentista amb protagonisme femení, però encara poc feminista

  Carme Forcadell al Parlament, durant l’aprovació de la Llei del Referendum. En les últimes...