Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Conveni del Govern d’Argentina per Prevenir i Eradicar la Violència contra les Dones

www.cnm.gov.ar Buenos Aires,  11 maig 2011   

La ministra de Desenvolupament Social de la Nació, Dra Alicia Kirchner, va signar el 10 de maig amb el secretari de Drets Humans, Dr Eduardo Luis Duhalde, un conveni de cooperació mútua en el marc del Pla Nacional d’Acció per a la Prevenció, Assistència i Eradicació de la Violència contra les Dones.

Davant la detecció i la denúncia de casos de Violència contra les Dones, la Secretaria de Drets Humans es compromet a presentar-se com querellant en totes les causes on es verifiqui la mort dolosa d’una dona i resulti imputat un ascendent, descendent o cònjuge, en totes les causes on es verifiqui la mort dolosa amb motiu d’odi de gènere, i en totes les causes on es verifiqui risc fefaent de vida d’una dona amb motiu de la violència de gènere.

El Consell Nacional de les Dones i la Secretaria de Drets Humans,  a partir d’ara, establiran relacions de complementació, cooperació i assistència recíproques en la coordinació i acció en comú, de totes les àrees pròpies que es requereixin per al desenvolupament d’activitats entre ambdós organismes nacionals.

Aquest Pla Nacional d’Acció tindrà com a objectiu prevenir tot tipus i modalitats de violència contra les dones i preveure, a més, l’atenció integral de les dones víctimes de violències  la seva nucli familiar a càrrec, mitjançant recursos i respostes interinstitucionals que permetin una ràpida i eficaç resposta al problema de la violència de gènere.

En l’acte de signatura hi foren presents: la secretària Executiva del Consell Nacional de Coordinació de Polítiques Socials, Matilde Morales, la subsecretària de Promoció de Drets Humans, Marita Perceval, la subsecretària de la Unitat de Coordinació per a la Prevenció, Assistència i Eradicació de la Violència contra les Dones, Mariana Gras Buscetto, i el coordinador tècnic del Consell Nacional de Coordinació de Polítiques Socials, Juan Carlos Nadalich.

 

  

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sanitàries davant la pandèmia: Xaro Bautista Castells

Sèrie d’entrevistes Parlem amb Xaro Bautista Castells, infermera al consultori municipal de Tivenys. El centre...

laura Pérez

Barcelona aposta per la justícia de gènere

    L’Ajuntament de Barcelona acaba d’anunciar la posada en marxa del Pla per la...

Un pas al costat

      OPINIÓ ¿Per què en diuen «un pas al costat» si es tracta...