viernes 31 mayo 2024

viernes 31 mayo 2024

Compartir

Conveni del Govern d’Argentina per Prevenir i Eradicar la Violència contra les Dones

www.cnm.gov.ar Buenos Aires,  11 maig 2011   

La ministra de Desenvolupament Social de la Nació, Dra Alicia Kirchner, va signar el 10 de maig amb el secretari de Drets Humans, Dr Eduardo Luis Duhalde, un conveni de cooperació mútua en el marc del Pla Nacional d’Acció per a la Prevenció, Assistència i Eradicació de la Violència contra les Dones.

Davant la detecció i la denúncia de casos de Violència contra les Dones, la Secretaria de Drets Humans es compromet a presentar-se com querellant en totes les causes on es verifiqui la mort dolosa d’una dona i resulti imputat un ascendent, descendent o cònjuge, en totes les causes on es verifiqui la mort dolosa amb motiu d’odi de gènere, i en totes les causes on es verifiqui risc fefaent de vida d’una dona amb motiu de la violència de gènere.

El Consell Nacional de les Dones i la Secretaria de Drets Humans,  a partir d’ara, establiran relacions de complementació, cooperació i assistència recíproques en la coordinació i acció en comú, de totes les àrees pròpies que es requereixin per al desenvolupament d’activitats entre ambdós organismes nacionals.

Aquest Pla Nacional d’Acció tindrà com a objectiu prevenir tot tipus i modalitats de violència contra les dones i preveure, a més, l’atenció integral de les dones víctimes de violències  la seva nucli familiar a càrrec, mitjançant recursos i respostes interinstitucionals que permetin una ràpida i eficaç resposta al problema de la violència de gènere.

En l’acte de signatura hi foren presents: la secretària Executiva del Consell Nacional de Coordinació de Polítiques Socials, Matilde Morales, la subsecretària de Promoció de Drets Humans, Marita Perceval, la subsecretària de la Unitat de Coordinació per a la Prevenció, Assistència i Eradicació de la Violència contra les Dones, Mariana Gras Buscetto, i el coordinador tècnic del Consell Nacional de Coordinació de Polítiques Socials, Juan Carlos Nadalich.

 

  

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Puig-reig: XXIX edició del Fòrum 10 Comunicació: La dona i els mitjans de comunicació / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible El Fòrum 10 Comunicació, organitzat per Ràdio Puig-Reig celebrarà la seva...

El 1% de la población española concentra más riqueza que el 70 % más pobre

© La Independent Según Oxfam Intermón “en el mundo una de cada nueve personas carece...

En català: Curs online de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència

CURS APLAÇAT Curs de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la...