Dimecres 26 juny 2024

Dimecres 26 juny 2024

CNDH: Cal investigar agressions contra 4 periodistes a la marxa 8M

 

 

Les van retenir Elements de la Secretaria de Seguretat Ciutadana de la CDMX. Demanen als governs assegurar el ple exercici de la llibertat d’expressió, premsa i accés a la informació.

 

Després de l’agressió a les periodistes Graciela López, de l’Agència Cuartoscuro; Sashenka Gutiérrez, d’EFE Notícies; Gabriela Esquivel, del Diari 24 hores i Leslie Pérez de l’Heraldo de Mèxic per part d’elements de la Secretaria de Seguretat Ciutadana de la Ciutat de Mèxic, la CNDH va exigir investigar els fets.

Les periodistes van ser retingudes a l’interior de les instal·lacions de el Sistema de Transport Col·lectiu Metro, quan es traslladaven per fer la cobertura, de manera que la Comisión Nacional de los Derechos Humanos (CNDH) va demanar a les autoritats de la Ciutat de Mèxic que investiguin i sancionin als responsables de les agressions comeses ahir en contra de les representants de mitjans de comunicació, en el marc de les mobilitzacions pel Dia Internacional de la Dona.

Davant la persistència d’agressions en contra de periodistes i comunicadors, la CNDH exhorta totes les autoritats de l’àmbit federal, estatal i municipal perquè prenguin les mesures necessàries que permetin assegurar el ple exercici de la llibertat d’expressió, premsa i accés a la informació, a més de brindar les condicions òptimes perquè el treball de les i els periodistes no es vegi afectat de manera directa o indirecta.

Així mateix, considera necessari crear un front comú per donar suport i defensar als que, fins i tot a risc de la seva pròpia vida, exerceixen la seva llibertat d’expressió per comunicar, difondre i denunciar públicament temes que ens afecten a tots i la fi última és assegurar la participació conscient i informada de la ciutadania en la presa de decisions.

En concordança amb la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH), aquest Organisme Autònom reconeix que Mèxic és un dels països més perillosos per exercir el periodisme a Amèrica Llatina, en què les agressions més greus per mitjans directes continuen presentant-se de manera alarmant.

El ple exercici de la llibertat d’expressió i de premsa ha de ser prioritari, perquè només així s’assegurarà l’enfortiment de l’Estat democràtic i, en conseqüència, el respecte sense restriccions als drets humans.

 

Foto: Cuartoscuro

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Entrevista a Clàudia Serrahima, autora de No sabem res del campo

Una recerca sobre el món rural que agafa forma teatral a la Sala Beckett

...
merce-otero-perfil

Les espiroquetes de Lynn Margulis a Mari Chordà

OPINIÓ D’entrada faig una recomanació entusiasta de l’exposició Ciència fricció. Vida entre espècies companyes...

Moviment de les i els indignats: passar a la següent fase

Ja han passat gairebé quatre setmanes. Quatre setmanes que han canviat el paisatge polític social...