Dissabte 13 abril 2024

Dissabte 13 abril 2024

Compartir

Tan sols el 19% de la població europea està favor de fixar quotes a l’esfera empresarial i política

L’Eurobaròmetre destaca que la majoria de la població considera que cal adoptar mesures per assegurar la igualtat entre els homes i les dones en el món laboral

L’opció que es marquin quotes a l’esfera política i empresarial no sembla entusiasmar a la població europea. Segons el sondeig de l’Eurobaròmetre que el Parlament Europeu va presentar el 8 de març, solament el 19% dels europeus i les europees estarien a favor de fixar quotes per tal de garantir la representativitat de la dona al món empresarial i polític.

Una de les moltes conclusions que destaca l’Eurobaròmetre és que la majoria dels europeus i europees coincideixen amb reconèixer que les dones es troben en dificultats significatives per accedir a posicions de responsabilitat de les grans empreses, concretament un 76% i també per arribar a càrrecs d’alt nivell en l’administració pública, amb un 70%.

 

Les dones estan infrarrepresentades en càrrecs polítics perquè, segons el 59% dels enquestats i les enquestades, el món polític està governat per homes que encara no valoren les habilitats de les dones. El segon argument que més destaquen els europeus i les europees fa referència a l’existència persistent d’estereotips, que ho defensaria el 40%. L’Eurostat destaca que la majoria dels europeus i les europees estan d’acord en què cal establir mesures per tal de garantir la paritat en el món laboral. El 44% de les europees i els europeus troben que cal encoratjar les empreses i les administracions públiques a adoptar mesures per fomentar la igualtat entre dones i homes (a través d’un codi de les bones pràctiques) i lluitar contra els estereotips. Mentre que un 30% sosté que és necessari que les entitats donin suport a les dones perquè aquestes agafin més responsabilitats a les empreses i en els alts nivells de l’administració pública.

Amb relació a com reduir la diferència salarial entre els homes i les dones, les estadístiques de l’Eurostat parlen per elles mateixes. Malgrat que les diferències del sou entre homes i dones cada cop s’escorça més, encara les dones cobren un 17% menys que els homes. La mesura prioritària que els europees i les europees troben que és la més efectiva és la de fomentar una millor distribució entre els homes i les dones en els diferents tipus de feina ( infermeria, secretaries, pilots de vol), que obté  el suport d’ un 29%.

La pobresa colpeja més a les dones que als homes i encara s’ha accentuat més amb la crisi econòmica. Durant l’any 2008, la taxa de treball va ser del 73% dels homes en relació amb la de 59% de les dones. Per tant, les dones es troben més exposades a caure en una situació econòmica precària, segons opinen els enquestats i enquestades, a causa de la seva precària situació laboral (34%) i, en segon lloc, si la família que han format és monoparental (34%).

Quant a la reconciliació entre la vida privada i la professional, les dones amb més d’un fill es troben amb més dificultats. L’estadística Eurostat mostra que, en el nivell europeu la taxa de treball de les dones sense criatures és del 75%, mentre que només és del 54% per les dones amb tres o més fills i filles. Unes xifres que contrasten amb el ritme de treball dels homes sense fills que és d’un 80% i del 85% els dels homes que tenen tres o més fills.

Pel que fa concretament a l’opinió de la població de l’Estat espanyol, l’opció d’establir quotes gaudiria de menys suport que a la resta d’Europa, amb un 14%. A banda d’això, els espanyols i les espanyoles consideren que el motiu prioritari perquè les dones no assoleixin els mateixos càrrecs de responsabilitat dels homes es deu a motius que responen  a estereotips (52%) que no pas pel fet que els homes no valorin les qualitats de les dones (28%), a diferència de l’opinió dels altres països de la UE on curiosament el fet que els empresaris i els homes en alt càrrecs no valorin les habilitats de les dones s’anomena com a principal argument.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat Espanyol: rotund rebuig d’ONGs a la Llei Gallardón / La Independent / Noticies de gènere

Campanya Pel Dret A l’Avortament Les organitzacions assenyalen la seva oposició a l’avantprojecte de reforma...

Per què a les nenes mexicanes els fa mal l’esquena o respiren malament?

La majoria d'aquestes nenes, també nens i adolescents, fan feines perilloses i arriscades, no...

Catalunya: Estudis superiors en Comunicació amb perspectiva de gènere / La Independent / Notícies gènere

La Universitat Autònoma de Barcelona, ha obert inscripcions per la IV Edició del Màster en...