Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Ciutat de Mèxic: sense precedents per als drets de les dones / La Independent / Notícies Gènere

Les lleis aprovades en la nova Constitució, marquen un precedent per als Drets Humans, especialment per a les dones que viuen a la Ciutat de Mèxic, segons el col·lectiu Las Constituyentes CDMX Feministas.

 

  

   lasconstituyentescdmx.blogspot.com

Una de les integrants del col·lectiu, Yndira Sandoval, ha explicat que estan preparant una estratègia per incidir en acords legislatius i també en lleis secundàries, per aconseguir reglamentació de diversos temes que no estan plasmats en la Constitució, així com, el sistema integral per prevenir, detectar, atendre, sancionar i eradicar les violències cap a les dones en la Ciutat de Mèxic.

Aquest col·lectiu feminista mostra una gran satisfacció ja que s’han tingut en compte les iniciatives ciutadanes presentades des del col·lectiu i que no estaven plasmades en la Constitució, com ara les relacionades amb la població LGTB, la creació d’un Sistema Pùblic i Integral per a la Ciutat, el Dret al Temps, la Igualtat i la Paritat.

Yndira Sandoval, ha parlat de convocar accions a nivell nacional, en aquest marc tan important, sobretot per a les dones, com és la primera Constitució de la Ciutat de Mèxic i el Centenari de la Carta Magna. També celebraran el primer aniversari del Movimiento de las Constituyentes CDMX Feministas, amb la consigna de “Mai més una Constitució sense nosaltres”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les empreses amb ànima i gestió de les dones són el motor de la nova economia competitiva

La jornada «Empreses amb ànima: Reconstruint els valors de les empreses » ha aprofundit...

sara_lovera

La Violació a cinc espanyoles

OPINIÓ L’atac criminal i la violació sexual a cinc turistes espanyoles la matinada del...

El documental “Dones de Can Saladrigas” es presentarà properament en projeccions públiques

Dones de Can Saladrigas, 100 anys de vida a Barcelona es un documental de...