Monday 26 February 2024

Monday 26 February 2024

Compartir

Ciutat de Mèxic: sense precedents per als drets de les dones / La Independent / Notícies Gènere

Les lleis aprovades en la nova Constitució, marquen un precedent per als Drets Humans, especialment per a les dones que viuen a la Ciutat de Mèxic, segons el col·lectiu Las Constituyentes CDMX Feministas.

 

  

   lasconstituyentescdmx.blogspot.com

Una de les integrants del col·lectiu, Yndira Sandoval, ha explicat que estan preparant una estratègia per incidir en acords legislatius i també en lleis secundàries, per aconseguir reglamentació de diversos temes que no estan plasmats en la Constitució, així com, el sistema integral per prevenir, detectar, atendre, sancionar i eradicar les violències cap a les dones en la Ciutat de Mèxic.

Aquest col·lectiu feminista mostra una gran satisfacció ja que s’han tingut en compte les iniciatives ciutadanes presentades des del col·lectiu i que no estaven plasmades en la Constitució, com ara les relacionades amb la població LGTB, la creació d’un Sistema Pùblic i Integral per a la Ciutat, el Dret al Temps, la Igualtat i la Paritat.

Yndira Sandoval, ha parlat de convocar accions a nivell nacional, en aquest marc tan important, sobretot per a les dones, com és la primera Constitució de la Ciutat de Mèxic i el Centenari de la Carta Magna. També celebraran el primer aniversari del Movimiento de las Constituyentes CDMX Feministas, amb la consigna de “Mai més una Constitució sense nosaltres”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lliurats el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2011

El Parlament Europeu ha lliurat el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2011 a...

Eulàlia Lledó per Maria Roig

Hollywood – Pamplona

  Esperem que les denúncies de les valentes actrius, guionistes, directores i resta de professionals...

Lleida i Barcelona: nou model d’intervenció per a les dones en situació de violència masclista /La Independent/notícies gènere

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial...