Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Catalunya: Ha mort Joana Biarnés, la primera fotoperiodista a Catalunya i a l’Estat espanyol / La Independent / Notícies gènere

Ahir, 19 de desembre, als 83 anys va morir Joana Biarnés, que és considerada la primera fotoperiodista de Catalunya i de l’Estat espanyol. Una dona que es va atrevir a introduir-se en un espai considerat en el seu moment absolutament masculí i que avui encara és difícil per a les dones.

 

 

 

Quan tenia 77 anys d’edat, el 2013, la periodista Anna Galdon va realitzar per a La Independent un ampli reportatge sobre el treball realitzat per aquesta pionera del periodisme gràfic, carregat d’anècdotes i personatges. Com per exemple:

Ringo Starr va obrir la porta i em va dir:” You!”. Jo li vaig dir, ‘please, only one picture’. Aixi va ser com em vaig passar quatre o cinc hores fotografiant als Beatles”. Era el 3 de juliol de l’any 1965 i el grup de música més famos de la història s’estava a la suite de l’Hotel Avinguda Palace de Barcelona. Venien de Madrid, on ja havíen fet una roda de premsa. Però, tot i haver-la cobert per a diari Pueblo, Joana Biarnés, primera reportera gràfica de tot l’Estat, no n’havia quedat contenta. “Sabia que havia d’anar a Barcelona”, sentencia.

 

Podeu accedir a l’article complet en aquest enllaç.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

10è aniversari del 22@Barcelona

 La ministra de Ciència, Innovació i Tecnologia, Cristina Garmendía, executiva de la ciència i gestora,...

images

Manifest de la Marxa Mundial de Dones: Defensa del dret d’autodeterminació dels pobles

Solidaritat amb les dones i els homes de CatalunyaLes dones i homes catalans porten anys...

Cossos, territoris i moviments en resistència a Mesoamérica

Dones de Mèxic, El Salvador i Guatemala denuncien l’increment de les agressions a defensores de...