Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

Compartir

El primer equip de criquet de noies pakistaneses és del Besós

 

 

El dijous 29, es presentarà  l’equip de criquet de noies musulmanes  d’origen pakistanès  i una exposició fotogràfica al casal Barri Besós (*)

Aquesta presentació amb el títol: “Criquet amb Orgull“, l’ha organitzat l’associació Enxarxa del Besós*, per a mostrar l’esforç, la constància i el procés evolutiu de les jugadores d’aquest equip juvenil de Criquet, que és el primer de dones musulmanes  a l’estat espanyol  i que va aconseguir ser reconegut per a competir.

 

 

 

alt

 

 

Aïna Coscollola, coordinadora del projecte Ma’isah (en urdú significa “Caminar amb orgull”), presenta l’equip: format per 12 noies musulmanes, i que entrenen al barri de Besòs explica que el 2012, ella va començar a treballar amb nois pakistanesos que arribaven al barri de Besòs de Barcelona per reagrupament familiar i es va adonar que a les classes de català no hi acudia cap noia. Va descobrir que moltes d’elles tenien prohibit barrejar-se amb els nois fora de l’institut. I va aconseguir que la majoria dels pares  i germans  les acompanyessin  al centre i després de tornada. Malgrat que va trigar molts mesos en formar un grup de noies estable que, “amb l’excusa d’aprendre la llengua, també poguessin expressar les seves inquietuds, pors i desitjos, i algunes d’elles es van entusiasmar amb el criquet,  i van poder fomentar la seva autoestima”.

 

 

alt

 

 

*L’associació sense ànim de lucre Enxarxa acompanya adolescents durant el procés de migració. Actualment treballa amb una trentena de noies de deu nacionalitats diferents, la majoria del Pakistan.

(*) Casal de Barri Besós,  A partir de les 17,30 hores, Carrer Cristobal de Moura, 232, Barcelona ( Trambesós, metro, autobussos)

Criquet amb orgull està al Facebook

Coscollola i dues noies de l’euip van estaren una entrevista a Catalunya Radio

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Presentació del Col·lectiu i+ Professionals per la diversitat / La Independent / Notícies gènere

Aquest dimecres 14 d’octubre s’ha presentat a l’Espai La Seca de Barcelona el Col·lectiu i+,...

Maribel Nogue

Més enllà de les xifres

OPINIÓ Aquests dies ha sortit a la llum unes dades estadístiques per mitjà de...

tere_moll

Chacón versus Rubalcaba. Un exemple

Vull començar aquesta reflexió dient que no sóc militant ni votant del PSOE, i que...