Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Avortament. Guanya el dret a decidir de les dones a Argentina

Foto:Juan Ferrari

Amb una votació molt justa, 131 vots a favor, 123 en contra i 1 abstenció, la Cambra de Diputats d’ Argentina ha aprovat la despenalització de l’avortament. És la primera fita en el camí de legalitzar la interrupció de l’embaràs fins a la setmana 14. Ara manca que s’aprovi també al Senat.

  parlamento aborto

 Votació Cambra de Diputats d’ Argentina.

 

Fins ara a l’Argentina l’avortament ha estat il·legal, excepte quan la vida de la mare corre perill, o si és conseqüència d’una violació.

Hi ha hagut una gran concentració de gent portant mocadors verds, ahir dimecres 13 i avui dijous 14 de juny, mentre es debatia la llei, a les portes del Congrés. La majoria de la ciutadania concentrada era a favor del Sí a la legalització. Les dones han estat cantant consignes del moviment feminista, difoses en totes les manifestacions durant més de 40 anys a tot el món: “En el meu cos jo decideixo”; ” Treguin els seus rosaris dels nostres ovaris “; “Ni una menys per avortament clandestí”; i “Avortament legal a l’Hospital”.

La diferència ha estat molt estreta. L”esquerra Argentina és la que ha tingut la posició clara i unànime des del principi a favor de la legalització. Les altres forces polítiques han estat molt dividides. Les condemnes establertes fins a la data d’avui per a les dones que decideixen avortar, són d’1 a 4 anys de presó.

 

 

1528953336 217393 1528986155 sumario fotograma

 

Ahir dia 13, a les portes del Consolat Argentí a Barcelona, hi va haver una concentració convocada per un gran nombre d’Associacions i Col·lectius Feministes, en suport a les dones Argentines, per exigir des del Consolat el dret de les dones a decidir sobre el seu cos i corejant les consignes que a milers de quilòmetres es corejaven a les portes del Congrés, a Buenos Aires.

 

 

Consulado 1

Dones firmant a les portes del Consolat Argentí a Barcelona


Les organitzadores de l’acte, van llegir un manifest que va ser signat per totes les organitzacions que donen suport a l’avortament lliure i gratuït a tot el món i per totes les dones presents. Aquest escrit, a continuació, va ser lliurat per una comissió de dones al cònsol Argentí a Barcelona, amb la petició que el dirigís al seu Govern.
S’ha incidit en el manifest, que les principals víctimes mortals són principalment les dones joves.

 

 

Consulado 2

 Concemtració a les portes del Consolat Argentí a Barcelona

 

Foto 3

Es repetia constantment: educació sexual per decidir, anticonceptius per no avortar i avortament legal per no morir

  

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

En la mort de la periodista catalana Pilar Casanova Seuma: Una gran pèrdua!

   El passat 5 de juny, a les 18h, amb tan sols 59 anys va...

Dones i salut mental. Deprimida jo?

 Sabies que la depressió és dues vegades més freqüent en les dones que en els...

Mèxic: Donen suport ratificació d’ombudsman capital / La Independent / Notícies gènere

Organitzacions defensores dels Drets Humans (DH) van manifestar el seu suport a la ratificació de...