Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Compartir

Catalunya i Equador centraran esforços en la integració de segones i terceres generacions

Amb 73.000 persones de l’Equador empadronades a gener de 2011, representen el 6 % del conjunt de persones estrangeres a Catalunya, la majoria a Barcelona i a l’àrea metropolitana, éssent el tercer col·lectiu de població migrada més nombrós a Catalunya. L’equatorià és un col·lectiu lleugerament feminitzat, a diferència d’altres nacionalitats estrangeres, malgrat no és dels col·lectius més feminitzats a Catalunya. Segons les estadístiques del 2009 de l’IDESCAt, en tot el període 2001-2009 hi va haver més dones que homes. En els moments de més feminització la relació no fou inferior a 73 homes per cada 100 dones. Aquesta relació s’està equilibrant des de 2005. A 1 de gener de 2009, hi havia 87,4 homes per cada 100 dones. L’estructura per edats i sexe ens mostra una migració familiar, ja que destaca el volum de població entre 20 i 40 anys i el volum en la franja de 0 a 20 anys. Entre els 2 i els 5 anys s’observa una discontinuïtat relacionada amb el pas entre la nacionalitat equatoriana i l’espanyola. 

En la reunió celebrada el divendres 16 de setembre en visita oficial a Catalunya, la ministra responsable de la Secretaría Nacional del Migrante (SENAMI) a Equador, Betty Tola, acompanyada del cònsol equatorià a Barcelona, Freddy Arellano i el director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, han acordat centrar els esforços de les administracions en la integració dels fills i filles de la immigració.  Promouran accions que permetin la incorporació més ràpida de les persones vingudes de L’Equador a Catalunya, sobretot del col·lectiu més jove, promovent un major accés a l’ensenyament postobligatori pels cicles formatius i la formació professional.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat Espanyol: rotund rebuig d’ONGs a la Llei Gallardón / La Independent / Noticies de gènere

Campanya Pel Dret A l’Avortament Les organitzacions assenyalen la seva oposició a l’avantprojecte de reforma...

La primera ministra Jacinda Ardern i el dilema del vel

OPINIÓ Arran de la massacre del passat divendres 15 de març a Christchurch amb...

Catalunya – Internacional: Informe “La protecció de la llibertat de premsa i de la defensa dels drets humans a Catalunya”

Cal generar entorns propicis per tal que periodistes i defensores i defensors dels drets humans...