Dissabte 02 desembre 2023

Dissabte 02 desembre 2023

hasta-que-la-justicia-llegue

Oaxaca. Mèxic: Suspenen una altra vegada l’ audiència per feminicidi de la fotoperiodista i la candidata / La Independent / Noticies Gènere

Per Sara Lovera

Novament ha estat suspesa l’audiència intermèdia en el procés judicial pel triple assassinat de la fotoperiodista Maria de el Sol Cruz Jarquín, Pamela Itzamaray Terán Pineda i Aldelfo Jiménez Guerra, aquesta vegada degut al canvi d’última hora de l’assessor jurídic de les víctimes indirectes de l’exregidora i candidata i del seu xofer.

 

En l’audiència que es va iniciar a les 09:00 horas del dia XXX i que va concloure quatre hores després, el jutge de control del Circuito Judicial de Valles Centrales, sede en Tanivet, Jorge Armando Félix Toledano  ha diferit l’audiència fins el pròxim 29 de desembre.

Malgrat que des de març de 2020, va prevenir a l’audiència intermèdia que va quedar pendent per la pandèmia de COVID, el jutge va conèixer el nom de qui seria l’ assessor jurídic i que el 3 de desembre les víctimes indirectes, com les seves assessores i assessors van conèixer de l’audiència intermèdia, aquest dilluns 14, l’assessor jurídic nomenat per la Secretaria General del Govern que va assenyalar que no podia assistir-hi.

Fet que va provocar que aquest 12 de desembre es nomenés un nou assessor jurídic que va sol·licitar més temps per conèixer la carpeta d’investigació i realitzar, va dir, entrevistes amb les víctimes indirectes de Pamela Terán Pineda i d’ Adelfo Jiménez Guerra.

Soledad Jarquín Edgar va assenyalar que aquesta seria la quarta ocasió en què l’audiència intermèdia és suspen, en prejudici del dret a la justícia prompta i expedit com assenyala l’Article 17 Constitucional: “Tota persona té dret a que se li administri justícia per tribunals que estaran expedits per impartir-la en els terminis i termes que fixin les lleis, emetent les seves resolucions de manera ràpida, completa i imparcial. El seu servei serà gratuït, quedant, en conseqüència, prohibides les costes judicials”.

Va dir a SemMéxico que la primera ocasió en què va ser diferida l’audiència intermèdia va ser el 5 de febrer de 2020 per falta de la descoberta de proves per part de Ministeri Públic a la part defensora JEHC; la segona -25 de febrer passat, per falta d’assessors jurídics a les víctimes indirectes de Pamela Terán i Adelfo Guerra Jiménez, que mai s’han presentat a les audiències, i la tercera programada per a finals de març passat es va suspendre per la pandèmia de COVID 19.

Avui, per quarta ocasió no es va poder realitzar l’audiència, no serà fins el 29 de desembre de 2020 quan es realitzi.

Va anunciar que el proper dimecres 16 de desembre a les 11 hores a la Cambra de Diputats es realitzarà la compareixença del fiscal d’Oaxaca, Rubén Vasconcelos Méndez, que ha estat nomenat per respondre pel procés de Maria del Sol per la Comissió Permanent d’Administració i procuració de Justícia, després que la Junta de Coordinació Política determinés la data a punt d’acordar proposada per la diputada Magaly López Domínguez.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya, amb Mahsa Amini, pels Drets Humans a l’Iran

Sota el lema “Dona, vida, llibertat” més de tres mil persones, segons La Independent,  van...

Barcelona: “Propostes del Moviment indígena davant el canvi climàtic” / La Independent / Notícies Gènere

El proper dimecres 23 de novembre a la Fede, tindrà lloc una xerrada-debat sobre “Propostes...

XIII Festival Internacional de Cine LGTIB de Catalunya

Es fa a Barcelona, del 17 al 27 d’octubre, i el tancarà Antonia San Juan...