Sunday 14 July 2024

Sunday 14 July 2024

Compartir

Catalunya i Equador centraran esforços en la integració de segones i terceres generacions

Amb 73.000 persones de l’Equador empadronades a gener de 2011, representen el 6 % del conjunt de persones estrangeres a Catalunya, la majoria a Barcelona i a l’àrea metropolitana, éssent el tercer col·lectiu de població migrada més nombrós a Catalunya. L’equatorià és un col·lectiu lleugerament feminitzat, a diferència d’altres nacionalitats estrangeres, malgrat no és dels col·lectius més feminitzats a Catalunya. Segons les estadístiques del 2009 de l’IDESCAt, en tot el període 2001-2009 hi va haver més dones que homes. En els moments de més feminització la relació no fou inferior a 73 homes per cada 100 dones. Aquesta relació s’està equilibrant des de 2005. A 1 de gener de 2009, hi havia 87,4 homes per cada 100 dones. L’estructura per edats i sexe ens mostra una migració familiar, ja que destaca el volum de població entre 20 i 40 anys i el volum en la franja de 0 a 20 anys. Entre els 2 i els 5 anys s’observa una discontinuïtat relacionada amb el pas entre la nacionalitat equatoriana i l’espanyola. 

En la reunió celebrada el divendres 16 de setembre en visita oficial a Catalunya, la ministra responsable de la Secretaría Nacional del Migrante (SENAMI) a Equador, Betty Tola, acompanyada del cònsol equatorià a Barcelona, Freddy Arellano i el director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, han acordat centrar els esforços de les administracions en la integració dels fills i filles de la immigració.  Promouran accions que permetin la incorporació més ràpida de les persones vingudes de L’Equador a Catalunya, sobretot del col·lectiu més jove, promovent un major accés a l’ensenyament postobligatori pels cicles formatius i la formació professional.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: exposició La Barcelona de Pilar Aymerich / La Independent / Notícies gènere

En l’exposició a la Galeria Eude La Barcelona de Pilar Aymerich, hi ha reflectida una...

Les blogueres: Marian Raméntol / La Independent / Notícies gènere

Un bloc és un canal d’expressió, un diari personal on fer públiques les nostres...

La primera aviadora catalana, Maria Pepa Colomer, ja té biografia

Mari Pepa Colomer va ser la primera dona del nostre país a obtenir el títol...