Diumenge 28 maig 2023

Diumenge 28 maig 2023

Compartir

Catalunya: estrena d’ “Àngels a Berlín”, “El documental” del 33 / La Independent / Notícies gènere

Avui, dijous 14 de maig  a les 23.40, a “El documental” del Canal 33 estrena “Àngels a Berlín”, que mostra  l’Orquestra de la Bona Sort, un projecte terapèutic d’integració social mitjançant la musicoteràpia, que obre una finestra per fer visibles com a persones i com a músics els components d’un grup format per persones amb problemes de salut mental.

 

 

L’Orquestra de la Bona Sort, aquesta orquestra especial amb un projecte terapèutic d’integració social mitjançant la musicoteràpia, està formada per 15 músics, quinze persones amb problemes de salut mental, que ara tenen el nou repte d’actuar a Berlín. Actualment la componen un bateria, un baix, un teclat, una guitarra elèctrica, una guitarra flamenca, percussions, set cantants solistes i cors. Aquest Sant Jordi ha celebrat el 12è aniversari.

En el documental (dirigit per Ferran Llagostera), entre assajos, declaracions i la preparació del concert es van descobrint els  desitjos, emocions, il·lusions o angoixes de les i els components de l’orquestra.

José Manuel Pagán, és compositor de nombroses bandes sonores per a cinema, televisió i teatre musical (va guanyar el Premi Gaudí a la millor música original per “Pa negre”). El 1998 va començar a investigar l’aplicació de la música en les malalties mentals i degeneratives. El 2003, va començar l’orquestra amb un acordió i quatre percussions, i s’hi van anar afegint els instruments i les veus segons les necessitats.

“L’Orquestra de la Bona Sort no s’ha de comprendre intel·lectualment, cal només obrir els sentits i gaudir-ne”, avisen.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Caire. Egipte: Cadena humana contra l’assetjament sexual

Presentació de “La millor mare del món” de Núria Labari

A República Dominicana, menys trucades en quarantena no vol dir menys violència masclista