Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Catalunya: es crea l’Observatori Català de Justícia de Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

Per analitzar la resposta judicial i les mesures penals en violència masclista el govern de Catalunya va crear aquest dilluns 11 de febrer, l’Observatori Català de Justícia de Violència Masclista. L’objectiu, millorar l’efectivitat de les polítiques públiques de prevenció, atenció i tractament, en la lluita contra aquest flagell social.

 

  

  

Segons ha informat la Conselleria de Justícia en un comunicat de premsa, el nou Observatori estarà presidit pel Centre d’Estudis Jurídics del Departament de Justícia i oferirà formació específica a 1.500 professionals entre professionals de la magistratura, jutgeses i jutges i lletrats i lletrades, amb especialitat en violència de gènere dels àmbits civil i penal; personal de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya; equips d’atenció a la víctima, especialistes en el tractament dels penats als centres penitenciaris i de justícia juvenil, i als equips que dissenyen i gestionen les mesures penals alternatives a l’ingrés a la presó.

A Catalunya hi ha 53 jutjats que reben casos de violència masclista, d’ells només 19 tenen dedicació exclusiva i compten amb 499 professionals que durant el 2017 van resoldre 30 mil casos. Segons dades de la Conselleria d’Interior a Catalunya, el 2018, hi va haver 7 dones assassinades per les seves parelles.

La constitució de l’Observatori es farà al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona i estarà presidit per la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella i la vicepresidenta Núria Clèries, directora del Centre Jurídic i comptarà amb representants de la Fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), les Conselleries de Treball i Interior, l’Institut Català de Dones (ICD) i el Consell d’Advocacia ‘

 

Més informació:

El Govern crea l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista

Govern de la Generalitat

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar