Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Catalunya: augmenten les trucades al servei a dones en situació de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Coincidint amb el fet que Rocio Carrasco va  explicar a una TV estatal la violència masclista que ha viscut, les trucades al servei 900 900 120 d’atenció a dones en situació de violència masclista han augmentat un 61% la quarta setmana del mes de març respecte a la setmana anterior, fins a un total de 2.725 trucades.

 

 

Les dades les ha fetes públiques l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones, que també recull que durant el mes de març s’observa un augment del 17% respecte els mesos de gener i febrer. El mes de gener s’han realitzat un total de 884 trucades, el mes de febrer 833 i el mes de març (fins al dia 28) 1.008.

La línia 900 900 120 és un servei gratuït i permanent 24 hores. Dona atenció especialitzada  per part d’un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina, i condueix a la resta de serveis i recursos de la Xarxa d’atenció integral contra la violència masclista.

L’augment de trucades

La presidenta de l’Institut Català de les dones Laura Martínez Portell ha dit que “el fet que una dona amb un gran altaveu compateixi i detalli aquestes situacions fa que moltes dones s’hi vegin reflectides i facin el primer pas per demanar ajuda. També el fet que molts altres mitjans se’n facin ressò i difonguin la línia d’atenció a les dones les ajuda a fer aquest primer pas”. 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

cedaw

Recomanacions del comitè Cedaw i CTM

    El gener passat es van realitzar unes jornades de treball convocades per ONU...

Lliurats el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2011

El Parlament Europeu ha lliurat el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2011 a...

Desigualtat home-dona als Mitjans: Què hi podem fer?

      De la desigualtat i l’assetjament a la igualtat d’oportunitats i millores laborals...