Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Sant tornem-hi. No esteu soles.

 

OPINIÓ
Dimarts 6 d’abril la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa van saber per la premsa que en tornar a presó aquell vespre, l’endemà ja no en sortirien. 

Una notícia que sabien arribaria, un dia o altre, tot esperant que no arribés.

Es repetia la seqüència per segona vegada. Les juntes de tractament de les presons on compleixen sentència de 11,5 anys i 12 anys respectivament, van concedir la mesura penitenciaria del 3r grau. La justícia espanyola, contrària a que les preses polítiques puguin sortir de la presó unes hores cada dia i els caps de setmana, havia endegat la maquinaria judicial per revocar la concessió d’aquest dret penitenciari. El procediment triga unes setmanes. Setmanes molt valuoses per poder estar a casa, amb la família, amistats, treballar, tenir cura dels teus. Unes setmanes que viuen amb la incertesa de que en qualsevol moment pot arribar la trucada de la presó amb la revocació del 3r grau i les retornarà al tancament diari. I dimarts abans que arribés, ho van saber per la premsa. Comiats i poc més.

En saber-se la notícia, Dones x República va convocar una concentració d’urgència per denunciar un cop més la injustícia que estan patint les represaliades polítiques. A Puig de Les Basses, a les 20.15 h ja hi havia prevista la concentració de cada dimarts per acompanyar a la consellera Dolors Bassa. A WadRas, la convocatòria va ser a les 20.30 h. A l’espera de l’arribada de la presidenta Carme Forcadell, es va procedir a la lectura col·lectiva del comunicat. L’actriu Carme Sansa va recordar que “la Carme porta 1.111 dies presa i la Dolors 1.143 dies presa. Aquesta revocació del seu dret penitenciari, és un sant tornem-hi horrible i injust, i veient la incapacitat de l’estat espanyol per afrontar la resolució del conflicte polític amb Catalunya…No suporten que puguin gaudir d’unes hores fora de presó. És un escarni per castigar a tot un poble que vol esdevenir lliure. Amb el judici farsa, la sentència d’escàndol, les persecucions a independentistes… la violència policial, les multes i inhabilitacions, tot té el mateix objectiu: que no ho tornem a fer. “

En algun moment la repressió s’haurà d’aturar. L’horitzó d’Estrasburg s’apropa cada vegada més. Més de 150 causes obertes i 3.300 persones represaliades. Són més de 3 anys de presó injusta, d’exili. No existeix el delicte de sedició. S’estan vulnerant contínuament drets fonamentals. Amnistia Internacional ho ha tornat a recollir en el seu informe anual 2020.

Certament amb la vulneració del dret penitenciari que totes dues tenen concedit, el missatge és clar: No tenen drets. L’Estat té impunitat per vulnerar una i altre vegada qualsevol dret fonamental. Com també pateixen els presos polítics tancats a Lledoners.

Abans d’entrar a presó, la Presidenta del Parlament Carme Forcadell va encoratjar a persistir. Persistir malgrat tot. Arribarà el dia en que guanyarem. Un dia més ple de tristor i indignació. Llibertat preses polítiques!

 

 

400088000451 462991  

400186500126 3513

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

400111900932 3493

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Adela Zamudio, pionera feminista boliviana

El passat 11 d’octubre es va celebrar a Bolívia el “Dia de la Dona Boliviana”...

Dones indígenes, absents i maltractades en els mitjans de comunicació

    Els mitjans haurien de ajudar a revertir la situació de pobresa, marginació econòmica i...

Obscurantisme en la justícia

      OPINIÓ S’ha aconseguit. Dones penalistes i el moviment feminista ha obtingut una...