Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Cap Dona en l’Oblit. 23 d’abril de 2020. Signa per la llibertat de les preses polítiques

Per Equip Coordinació Dones x República

Aquest 23 d’abril, ens cal visibilitzar i reivindicar el protagonisme de les represaliades polítiques. En temps de confinament, hi ha companyes doblement confinades. a presó, i altres veuen com s’allarga l’inici del judici. Per a totes, exigim la llibertat i la cancel·lació de totes les causes: signa aquí

Cap Dona en l’Oblit. 23 d’abril de 2020. Signa per la llibertat de les preses polítiques

Avui, 23 d’abril, dia de Sant Jordi, es compleixen 25 mesos de l’empresonament de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la Consellera, Dolors Bassa. Continuen tancades i ara, a més, patint un dur confinament per la Covid-19 a Mas d’Enric i Puig de les Basses. Ni a elles ni a la resta de presos polítics condemnats per l’1 d’octubre se’ls ha permès passar el confinament als seus domicilis particulars perquè el Govern espanyol ho va descartar i han hagut de romandre a les cel·les i en condicions molt més dures de les ja habituals en les institucions penitenciàries.

La Covid-19 ha portat la desigualtat també en el tractament de règim de sortides. Durant el primer mes de confinament, aquestes sortides es van restringir per a totes les preses i presos, no permetent-los, així, de continuar amb les seves tasques de voluntariat o treballar. Però des de fa uns dies, endemés, la situació s’ha tornat especialment injusta en el cas de les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa: poden sortir a treballar excepte si es tracta de feines de voluntariat o tasques de cura, imprescindibles en aquests dies en el que el suport familiar és cabdal. Per tant, cap d’elles recupera els drets penitenciaris d’abans del confinament en aplicació de l’article 100.2. Doblement condemnades, un cop més!

Per això, des de Dones per la República denunciem, de nou, que continuïn injusta i doblement recloses. Avui denunciem un cop més que continuen injustament empresonades, i aquesta diada de Sant Jordi les recordem i reivindiquem a elles i a la resta de companyes: les exiliades, les encausades, les represaliades… Totes. No permetrem que cap dona quedi en l’oblit: Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet i Santacana, Meritxell Borràs i Solé, Mireia Boya i Busquets, Carme Forcadell i Lluís, Anna Gabriel i Sabaté, Clara Ponsatí i Obiols, Marta Rovira i Vergés, Meritxell Serret i Aleu, Anna Simó i Castelló, Tània Verge i Mestre, Marta Alsina i Conesa, Natàlia Garriga i Ibáñez, Marta Garsaball i Pujol, Teresa Laplana i Cocera, Núria Llorach i Boladeras, Mercedes Martínez i Martos, Rosa M. Rodríguez i Curto, Rosa Vidal i Planella, Montserrat Vidal i Roca, Tamara Carrasco i Garcia, Andrea, Laura Solé, Xènia Garcia, Paula, Rut, Marta Torrecillas, Laia Roca, Klara, Ester i totes les alcaldesses imputades i totes les dones que pateixen la repressió de l’estat espanyol.

Des de Dones x República, us demanem la vostra signatura per exigir la llibertat dels presos i de les preses polítiques i l’anul·lació de totes les causes obertes contra l’independentisme.
Signa la nostra petició i fes-la córrer! Prou repressió.

Més informació de la Campanya Cap Dona en l’Oblit

Si podeu signar i fer difusió!

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cristina Simó per la desmitificació de la prostitució

“Cal desmitificar la idea que la prostitució és un dret i un treball acceptable”,...

Molt més enllà dels estereotips

L’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de...

Boqueríes de paper

Res ha d’haver-hi més desagradable que el fet d’entrar a casa teva sortejant preservatius i...