Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Compartir

Somàlia: MSF suspèn l’obertura de projectes que no siguin d’emergència fins a l’alliberament de les cooperants segrestrades

L’organització mèdica internacional, Metges Sense Fronteres (MSF) ha decidit suspendre tant l’obertura de projectes que no siguin d’emergència com l’expansió de les seves activitats actuals a Somàlia fins a l’alliberament de les seves dues companyes, Blanca Thiebaut i Montserrat Serra, segrestades al camp de refugiats kenyà de Dadaab fa sis mesos i retingudes per força a Somàlia. Compromesa amb la població somali, MSF continuarà responent a emergències humanitàries al país, però amb dos dels seus treballadores captives, no pot continuar operant amb normalitat.

MSF condemna rotundament aquest segrest i demanda a tots els agents, en particular autoritats locals i líders comunitaris a Somàlia, a contribuir de forma activa a l’alliberament de Serra i de Thiebaut. Les seves famílies i MSF reiteren que no volen que es facin intents de rescat armat i promouen un alliberament en la qual no hi hagi l’ús de la força.

Ja fa sis mesos del segrest de Blanca Thiebaut, de 30 anys, i Montserrat Serra, de 40, les dues treballaven en el camp de refugiats de Ifo 2 a Dadaab (Kenya) quan van ser assaltades per homes armats, el 13 d’octubre de 2011. Els camps de Dadaab acullen més de 460.000 persones refugiades somalis que han fugit de la guerra i la fam al seu país.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar