Diumenge 26 maig 2024

Diumenge 26 maig 2024

Compartir

Calataiud – Aragó: Un recorregut fotogràfic per la violència de gènere en conflicte armat / La Independent / Notícies Gènere

Per AmecoPress

Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf, estrena una nova exposició titulada ‘Violències contra les dones en conflictes internacionals’, que va ser inaugurada el passat dimarts i podrà ser visitada fins al 19 de febrer. L’exhibició compta amb quaranta imatges que narren, cadascuna a la seva manera, les diverses violències exercides sobre dones i nenes en situació de conflicte armat.

 Gervasio Sánchez a la inauguració de l’exposició

Les guerres, a l’acabar, situen les dones en una posició d’especial vulnerabilitat, impedint el fàcil accés de les mateixes als recursos econòmics. Durant els conflictes bèl·lics, els serveis bàsics de salut i d’atenció maternoinfantil s’obstrueixen, la violació és utilitzada com a arma i la xifra de tràfic d’éssers humans, violència de gènere i matrimonis forçosos augmenta considerablement. Aquestes són algunes de les realitats que Gervasio Sánchez expressa en l’exposició, fent un recorregut per quaranta fotogrames que ens recorda la quotidianitat d’aquests escenaris en determinats països de l’món.

Per això, les imatges de Gervasio Sánchez reivindiquen les històries de les víctimes civils en les guerres i demostren que els conflictes no acaben quan aquestes finalitzen. L’exposició se centra en històries inacabades que relaten els patrons de violència que pateixen les dones durant conflictes armats, que assenyalen que la consecució de la pau passa necessàriament per l’aplicació de la perspectiva de gènere en la recerca de solucions als conflictes internacionals. “Portem deu mil anys en guerra i fins al 2006 Nacions Unides no es recorda que hi ha una violència particular i molt brutal contra les dones”, assenyalava Sánchez durant una breu entrevista de Cadena Ser.

L’exposició, organitzada per l’Institut Aragonès de la Dona, es podrà visitar al centre UNED de Calataiud fins a mitjans de febrer, comptant amb totes les mesures necessàries per mantenir la seguretat de les persones assistents. La mostra es podrà visitar fins el 19 de febrer.

Foto: Arxiu AmecoPress

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Soledad Gallego-Díaz, guanyadora del Premi Margarita Rivière 2016 / La Independent / Notícies Gènere

El divendres 18 de novembre tindrà lloc el lliurament dels Premis de Comunicació no...

Tere Molla

23 de Setembre Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i la Trata de persones

OPINIÓ Aquest dia el 23S va ser instaurat per la Conferència Mundial de la...

Estat espanyol: Carta oberta del Forum de Política Feminista al President de Grècia / La Independent / Notícies gènere

El Forum de Política Feminista ha adreçat una Carta oberta al President de Grècia davant...