Dilluns 15 juliol 2024

Dilluns 15 juliol 2024

Estat Español: El Grevio insta el Govern a ampliar l’espectre de les considerades violències masclistes / La Independent / Notícies Gènere

 Per Redacció AmecoPress

L’informe realitzat pel concili internacional conté nombroses recomanacions per a la conquesta de drets de les víctimes d’aquestes. El Grup d’Experts en la Lluita contra la Violència cap a les Dones i la Violència Domèstica (GREVIO) publica, el passat 25 de novembre, el seu primer informe sobre l’avaluació de les mesures materialitzades en el Conveni d’Istanbul.

Aquest informe és el resultat de la primera avaluació de la legislació espanyola i les seves pràctiques en matèria de gènere.

Des de l’entrada en vigor del Conveni d’Istanbul fa sis anys, a Espanya s’han realitzat importants avenços i reformes legislatives com la recuperació del Ministeri d’Igualtat i l’atribució de les seves competències en matèria d’igualtat i l’adopció del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Tot i que l’informe presentat pel Govern el 2019 es refereix a l’activitat realitzada el 2016 i 2017, el GREVIO comenta també els avenços aconseguits més enllà de 2017. A més, aquesta plataforma ha estat informada de futures normes i polítiques públiques en matèria de violència cap a les dones, com és la futura aprovació de la Llei Orgànica de Garantia Integral de la llibertat sexual, la millora de la línia telefònica 016 i l’Estratègia Nacional de lluita contra les Violències Masclistes, entre d’altres compromisos.

L’informe final del GREVIO conclou destacant la determinació de les autoritats espanyoles per impulsar polítiques de prevenció i lluita contra la violència de gènere, a més de reconèixer el seu paper pioner en el marc legal per combatre aquestes violències amb l’aprovació de la Llei Orgànica de Mesures de Protecció integral contra la Violència de gènere. No obstant això, també es detecten mancances i reptes que afrontar per al compliment del Conveni d’Istanbul, relacionats amb l’abordatge integral de totes les variants de violència existents cap a les dones, amb la coordinació interinstitucional i la necessitat de garantir nivells de protecció en tots els nivells. La Delegada de Govern contra la Violència de Gènere declara que, segons apel·la el Comitè internacional, l’Administració de l’Estat espanyol donarà compte dels compliments a la fi de 2023.

Grevio 2

D’aquesta manera, després de reconèixer la feina del Govern d’Espanya, el GREVIO realitza un llistat de propostes i suggeriments en relació als compromisos de l’Estat espanyol per i amb el consens internacional sobre els drets de les dones i el Conveni d’Istanbul en els pròxims 4 anys. Entre les recomanacions es troba l’aprovació de la ja anunciada Llei de Llibertat Sexual, una Estratègia Nacional per combatre les Violències Masclistes 2021-2025, millora en la recopilació de dades sobre aquestes violències o proporcionar més suport i informació a víctimes de violència.

Foto: Arxiu AmecoPress

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Conciliació vida laboral i familiar: debat obert a Europa

Aquest dimarts 17 va tenir lloc a la seu de CC.OO a Barcelona, organitzat per...

Cap a La Vaga Feminista 8M. Novembre Feminista

...

Perú: ANP solicita retiro de iniciativa legislativa que intenta empoderar cultura de secretismo

Lima, 18 de agosto de 2011 SeñorYEHUDE SIMON MUNAROCongresista de la RepúblicaCiudad.- De nuestra mayor consideración: Tenemos...