Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Compartir

Catalunya: L’Associació in via és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2020 / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacción Ameco Press

L’Associació in via és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2020, que concedeix des de 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC. De les 16 candidatures presentades a la convocatòria, el jurat del premi, format per representants d’organitzacions i activistes de drets humans, ha volgut reconèixer la tasca en defensa dels drets de les persones que pateixen violència i discriminació, especialment les dones maltractades.

El periodista Joan Roura ha estat també reconegut amb la menció especial Mitjans de Comunicació que s’atorga en el marc del premi a professionals i mitjans que en l’exercici de la seva tasca informativa aborden la defensa i la protecció dels drets humans. Joan Roura, redactor d’internacional dels serveis informatius de TV3, especialitzat en Orient Mitjà, ha cobert com a enviat especial els conflictes de la regió des dels anys 80. Les seves cròniques han estat imprescindibles per conèixer i entendre en clau de drets humans la realitat de la regió, incorporant sempre les veus oblidades de les víctimes dels conflictes.

El tribunal que ha decidit el Premi Solidaritat 2020 ha estat constituït per David Bondia i Isabel Galí, president i vocal de l’IDHC, respectivament; Arcadi Oliveres, històric activista per la pau i els drets humans; i per representants de la Taula del Tercer Sector Social, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, de la Coordinadora d’ONG Solidàries-Girona i de la Fede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sobre el tractament informatiu dels atemptats a Catalunya

  COMUNICAT DE PREMSA La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadors de Catalunya –...

Esther Vivas

El meu part és meu*

   OPINIÓ Abans de quedar-me embarassada, mai m’havia plantejat com volia que fos el meu...

Darreres paraules a Sara Zanghi

OPINIÓEl passat 10 d’abril, la poeta i novel·lista Sara Zanghi ens va deixar. Poc coneguda...