Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Compartir

Barcelona: Xerrada Reforma de les pensions en clau de gènere / La Independent / Notícies Gènere

El col.lectiu Ronda organitzarà una taula rodona que comptarà amb la presència d’Albert Sales, (sociòleg i membre de col.lectiu XARXES), Elena Idoate (economista del Seminari Taifa) i Anna Horts (advocada del Col·lectiu Ronda) sobre la reforma de les pensions en clau de gènere.

  

 

Aquests debat té con a objectiu la precarietat laboral, i totes les seves diverses formes d’expressió, com reduir la retribució del treball i fomentar l’ocupació temporal en temps parcial.

Aquests i no la creació d’ocupació, han estat i segueixen sent els principals efectes de les últimes reformes operades sobre el marc de relacions laborals l’Estat Espanyol.

Els efectes deriven injustament en un empobriment generalitzat, en l’actualitat i per el futur de la classe treballadora.

Aquesta situació de precarietat de les relacions laborals, comporta de forma greu una reducció de les futures pensions agreujada per les reformes operades sobre el sistema públic de pensions orientades clarament a dificultar al seu accés i reduir.

D’aquests dos processos, la dona és la principal víctima, la més afectada per la imposició del treball temporal i a temps parcial; segueix existint -i engrandint-se- la bretxa salarial entre homes i dones; segueix sent sobre les espatlles de la dona on recau la major part de la tasca de cura de filles,fills i familiars ja que l’Estat ha decidit amb les retallades de la Llei de Dependència i en altres sectors, passar de nou a les dones aquesta responsabilitat, obligada, en molts dels casos…

Pobresa i precarietat = gènere femení, doncs. Per debatre i entendre com les reformes laborals i del sistema de pensions actuen especialment empobrint les dones éssent una forma mes injusta.

 

La Xerrada, prevista pel dia 22 d’abril, s’ha aplaçat i encara no té nova data

Per raons alienes a la nostra voluntat, ens veiem obligats a ajornar la celebració de la taula rodona i debat sobre reforma laboral i del sistema públic de pensions en clau de gènere. informarem la data.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: CURS Elles. Sis escriptores de capçalera / La Independent / Notícies gènere

El curs “Elles. Sis escriptores de capçalera” té l’objectiu d’oferir un espai de reflexió...

“WONDERWOMEN”: Un viatge per les dames de la cultura

Amb motiu de la publicació del meu assaig Leer y escribir en femenino (Editorial...

Mèxic: Denuncien desaparició de reportera i el seu fill

Stephania Rodríguez Cardoso, reportera de la secció policíaca dels diaris Zócalo Saltillo i Calibre...