martes 16 julio 2024

martes 16 julio 2024

Compartir

Barcelona: Xerrada Reforma de les pensions en clau de gènere / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

El col.lectiu Ronda organitzarà una taula rodona que comptarà amb la presència d’Albert Sales, (sociòleg i membre de col.lectiu XARXES), Elena Idoate (economista del Seminari Taifa) i Anna Horts (advocada del Col·lectiu Ronda) sobre la reforma de les pensios en clau de gènere.

   Brecha salarial

 

Aquests debat té con a objectiu la precarietat laboral, i totes les seves diverses formes d’expressió, com reduir la retribució del treball i fomentar l’ocupació temporal en temps parcial.

Aquests i no la creació d’ocupació, han estat i segueixen sent els principals efectes de les últimes reformes operades sobre el marc de relacions laborals l’Estat Espanyol.

Els efectes deriven injustament en un empobriment generalitzat, en l’actualitat i per el futur de la classe treballadora.

Aquesta situació de precarietat de les relacions laborals, comporta de forma greu una reducció de les futures pensions agreujada per les reformes operades sobre el sistema públic de pensions orientades clarament a dificultar al seu accés i reduir.

D’aquests dos processos, la dona és la principal víctima, la més afectada per la imposició del treball temporal i a temps parcial; segueix existint -i engrandint-se- la bretxa salarial entre homes i dones; segueix sent sobre les espatlles de la dona on recau la major part de la tasca de cura de filles,fills i familiars ja que l’Estat ha decidit amb les retallades de la Llei de Dependència i en altres sectors, passar de nou a les dones aquesta responsabilitat, obligada, en molts dels casos…

Pobresa i precarietat = gènere femení, doncs. Per debatre i entendre com les reformes laborals i del sistema de pensions actuen especialment empobrint les dones éssent una forma mes injusta.

 

La Xerrada, prevista pel dia 22 d’abril, s’ha aplaçat i encara no té nova data

*Per raons alienes a la nostra voluntat, s’ajorna la celebració de la taula rodona i debat sobre reforma laboral i del sistema públic de pensions en clau de gènere. informarem la data.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

6è Premi Nafent, finançament de projectes fets per i per a joves

Fins dijous, 15 de desembre 6è Premi Nafent, finançament de projectes fets per i per...

“La salud de las mujeres”, conferencia de Carme Valls en Gracia

El Consejo de Mujeres del Distrito de Gracia de Barcelona organiza para el 31 de...

“Lo que no podemos hacer, es actuar por intuición”

Entrevista a *Montserrat Gatell i Pérez, presidenta del ICD (Institut Català de les Dones) (Por...