Divendres 01 març 2024

Divendres 01 març 2024

Compartir

Internacional – Iran: “Campanya Global: El meu cos, els meus Drets” / La Independent / Notícies Gènere

Amnistia Internacional està fent una campanya en suport de les dones d’Iran, principalment, per impedir que el govern no aprovi dos projectes de llei, el 446 i el 315, que pretenen limitar el paper de les dones a procrear.

Foto:@irna

L’advocada Shadi Sadr, periodista i activista de drets humans de la dona, és la directora de l’ONG “Justice for Iran -London”. El seu objectiu és eradicar les violació de drets humans contra les dones, que s’estan produint per part de la República Islàmica de l’Iran.

Shadi Sadr també treballa en defensa de minories religioses i ètniques, així com en el col·lectiu LGBT i dones discriminades i perseguides per les seves creences polítiques. Ha estat directora en un centre d’assessorament legal de dones, fundant la web “Dones a l’Iran”. Ha donat suport a diferents accions, com la “Campanya per aturar la lapidació per Sempre” (Stop Stoning Forever Campaign).

Per tota la seva trajectòria i la seva implicació en els Drets Humans i defensa per la llibertat de les dones ha rebut diferents premis, però va haver d’exiliar-se. El 2010 va ser acusada d’actuar contra la Seguretat Nacional i sentenciada a sis anys de presó, més 74 fuetades per participar en una marxa pacífica el 2007 en defensa i per la llibertat de quatre activistes jutjades pel Tribunal de Teheran.

Amnistia Internacional vol presentar les firmes que es recullin durant la “Campanya Global: El meu cos, els meus Drets, al President del Parlament Irani.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Europa: Nou seminari pel lliurament del Premi Sàkharov 2013 a Malala Yousafzai /La Independent / Notícies gènere

El Servei de Premsa del Parlament Europeu organitza a Brussel·les el dimecres 20 de novembre...

Apunts sobre el Dia de les Escriptores (18 d’octubre de 2021)

OPINIÓ El 18 d’octubre és el Dia de les Escriptores. Haver de celebrar un dia...

Mercat Solidari de Roba i Complements Fashion for Feminism

Calala organitza aquest mercat el 27 d’abril de 2013 a Ca la Dona*. Es tracta...