Diumenge 26 maig 2024

Diumenge 26 maig 2024

Compartir

Barcelona: WTIC:Cercador de Dones de les tecnologies / La Independent / Notícies gènere

 

El nou cercador es va presentar el dijous 6 de Febrer al Movistar Centre  de Barcelona, amb una presentació de Lourdes Muñoz Santamaria, presidenta de Dones en Xarxa, associació promotora d’aquesta eina. Es tracta d’ un cercador en marxa, que anirà incorporant nous noms.

 

 

El cercador Wtic  s’ha realitzat en col·laboració amb la plataforma sheleader i el suport del Departament de Treball Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya (*).

És un cercador visual que permet de forma àgil, visibilitzar i promocionar a dones referents en àmbits concrets dins del sector TIC. Permet recuperar biografies de dones referents de l’àmbit digital i filtrar per dues Categories (temàtica d’expertesa i àmbit territorial).

 

 

alt

 

 

Cal dir que la presència de les dones en el sector digital i en professions digitals segueix sent baixa. Segons l’últim baròmetre de CTecno les empreses catalanes compten amb una plantilla formada per un 69% d’homes i un 31% de dones que ocupen majoritàriament posicions no directament relacionades amb les àrees operatives de sistemes, si no amb els departaments de finances, administració i màrqueting. Només el 7,9% en posicions TIC.

Aquesta eina és un cercador ràpid i eficaç que permet visualitzar a les dones que, evidentment, sí que hi ha en cada un dels camps anteriorment esmentats. Les característiques d’aquest aplicatiu és proporcionar una eina amb la qual trobar i contactar dones professionals quan sigui necessari per a qualsevol tipus d’activitat (ponències, presentacions, debats, presència als mitjans de comunicació, visibilització institucional i professional).

Cal remarcar que s’hi poden anar afegint les dones interessants per aquest cercador dins els àmbits que li són propis. Hi ha un formulari a disposició de tothom a fi d’ajudar a ampliar el nombre de dones. 

Durant la presentació, la majoria d’intervencions anaven en el sentit de la importància d’ aquesta eina cara a tenir el màxim de visibilitat, així com la necessitat de fer-ne la seva presentació a centres educatius i mitjans de comunicació de màxima difusió.

Des de SheLeader conviden a formar part de la seva comunitat de dones professionals de l’àmbit digital i STEM, participant en esdeveniments i compartint amb altres dones a partir de la Xarxa de Dones del Sector Digital, que promou SheLeader.

 

(*) Article publicat a Dones en Xarxa. 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

X Encuentro Iberoamericano de Género y Comunicación a L’Havana (I)

Gènere i Comunicació Capacitar paraula màgica Capacitar comunicadores i comunicadors i també a altres actors...

Acte en memòria de la periodista russa Anna Politkòvskaia

El dimarts 4 d 8217 octubre tindrà lloc l 8217 acte en memòria de la...

Periodista y escritora

Ni moren ni desaparèixen

OPINIÓ Les segresten Les rapten Les dones no desaparèixen Igual que quan es titula...