Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Barcelona: Víctimes i agressores. Violències i gènere(s) a la narrativa criminal / La Independent / Notícies gènere

És sabut que la narrativa criminal és capaç de reflectir els problemes i temes de reflexió d’una societat canviant. La qüestió de la violència és avui un dels temes més candents, però malgrat que la idea de violència sembla implícita en el mateix concepte de narrativa criminal, la seva anàlisi està poc desenvolupada en els estudis sobre aquest gènere, especialment quan es tracta de la representació de les formes de violència, de la seva tipologia i de la seva topologia, en el sentit que planteja Byung-Chul Han.

El congrés internacional “Víctimas y agresoras. Violencias y género(s) en la narrativa criminal” es proposa analitzar aquestes violències des d’una perspectiva de gènere. Es tracta de cartografiar diferents facetes de la violència, tal com es manifesten en la narrativa criminal literària i fílmica. Es farà particular èmfasi en les violències contra les dones (personatges femenins-víctimes) i també en les violències de les dones (personatges femenins-criminals).

 

Més informació:

Les persones interessades hauran de remetre un abstract de la seva comunicació (entre 250 i 300 paraules) en qualsevol de les llengües oficials del congrés (català, castellà, anglès, francès i portuguès) a l’adreça de correu electrònic congres.vanacem@ub.edu. El termini d’enviament de resums acaba el 30 de març del 2018.

Organitza:

ADHUC—Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat; Proyecto “Víctimas y agresoras. Representaciones de la violencia en la narrativa criminal escrita por mujeres” (FEM 2014-55057-P) i a mb la col·laboració de SGR Creació i pensament de les dones; Grupo Intersexualidades organitza el congrés ¨Víctimas y agresoras. Violencias y género(s) en la narrativa criminal”

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Qui som les DONES REPORTERES, de Mataró?

Aquest col·lectiu de reporteres fan xarxa amb La Independent aquest nou curs 2013-2014 “Dones Reporteres,...

Barcelona: Llibre Blanc sobre la prostitució / La Independent / Notícies Gènere

  S’ha tornat indefugible la necessitat d’una profunda reflexió ciutadana sobre la prostitució. Perquè la...

Tita Llorens: «A les aigües obertes t’has de reinventar moltes vegades»

  Sèrie dones esportistes Entrevistem Margarida «Tita» Llorens Bagur, nedadora en aigües obertes, esportista, apassionada...