Dissabte 01 abril 2023

Dissabte 01 abril 2023

Compartir

Seminari on line de GAMAG Europe sobre Iran

Inscriviu-vos hi.

La xarxa europea de periodistes i activistes feministes, GAMAG EUROPA (GE) – Global Alliance on Gender an Media- juntament amb GAMAG Global organitzen un seminari online sobre la situació política actual a l’Iran. La Xarxa de Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC.CAT), impulsora de La Independent, en forma part i hi dona suport.

En aquest webminar hi participarà la doctora Shirin Ebadi, jurista, Premi Nobel de la Pau, del 2003 que vol visibilitzar la lluita de les dones contra la teocràcia iraniana a l’interior del país. Aquesta protesta és seguida per molts homes per protestar contra les violacions dels Drets Humans que es produeixen cada dia a l’Iran.

La comunitat iraniana de tot Europa denuncia que des del setembre passat, data de l’execució de Mahsa Amini, el règim iranià ha detingut més de 20.000 persones i n’hi ha almenys un centenar amb risc de ser executades  per haver participat en les protestes contra el govern dels aiatol·làs, vint d’elles ja esperen al corredor de la mort”.

WEBINAR:

Women’s Human Rights at stake

Freedom of Expression and Access to Information in Iran

Register in advance for this webinar

Registration detailes will be uploaded in the coming days.

This event will also be streamed of FaceBook Live via GAMAG Europe’s Facebook platform

D’aquesta manera GE se suma a la campanya “Dona, vida, llibertat” engegada per les dones iranianes després de l’assassinat el passat més de setembre de la jove de 22 anys, Mahsa Amini, a mans de la policia de la moral iraniana per no portar, suposadament ben posat, el seu hijab.

Mahsa Amini va encendre  la metxa plantant cara a unes normes repressives amb les quals no hi estava d’acord. Homes i dones de totes les procedències han sortit  al carrer a les principals ciutats europees, per Mahsa.

Les iranianes i els iranians a la diàspora europea protagonitzen diversos actes setmanalment amb l’únic objectiu de fer caure el règim dels aiatol·làs.

“Des de La Independent defensem que la lluita pels DDHH no té sentit sense la llibertat de les dones, de les iranianes i de totes les altres”.

Totes i tots hi sou convidats a participar en aquest seminari online i fer les vostres preguntes.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.

There is no Event

També et pot interessar