Divendres 22 setembre 2023

Divendres 22 setembre 2023

Compartir

Barcelona: S’organitza suport per a primera candidata indígena a presidencials a Mèxic / La Independent / Notícies gènere

A fi què Maria de Jesús Patricio aconsegueixi el seu registre com a primera dona indígena candidata independent a la presidència de Mèxic, el 16 de desembre està convocada la comunitat mexicana resident a Barcelona i també simpatitzants internacionals per participar en una ” Posada Navideña “, un espai informatiu i solidari en què s’ajuntaran signatures de suport.

 

 

Maria de Jesús Patricio, coneguda com “Marichuy“, és considerada portaveu ja què té la representació de les veus que conformen el Concejo Indígena de Gobierno (CIG) i, a més, compta amb el suport de les comunitats de l’Ejército Zapatista de Liberación Nacional (EZLN) per participar en aquesta contesa electoral mexicana.

L’organització de la “Posada Navideña” considera que la candidatura de la primera dona indígena és de vital importància en el context històric d’aquest país nord-americà que mostra una violència estructural cap a les dones i cap a les comunitats indígenes en general. A través de la presència de Marichuy es posa en manifest la reivindicació de la dignitat i del protagonisme de les dones indígenes a Mèxic.

“El racisme i el colonialisme han silenciat als pobles durant segles, els que resisteixen no només en tenir cura dels seus territoris i les seves tradicions, sinó també produint alternatives als models capitalistes i extractivistes que porten a la mort, tant d’activistes i lluitadores socials, com de la cultura dels pobles i la sostenibilitat de la terra. Per això, més enllà d’aquest procés electoral, la comunitat mexicana i internacional se sent convocada a acompanyar i potenciar aquestes resistències en defensa dels drets humans i polítics”, assenyala l’organització.

 

 

Mexico elecciones 1

 

Més informacio: 

La Posada Navideña és una activitat oberta (accés lliure) que es realitzarà el dia dissabte 16 de desembre a l’Espai Ollin Kaos C/ Mateu 11 (baixos) Barcelona. La taula per recollir signatures estarà oberta des de les 11.00 fins a les 20.00 hores del mateix dia.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carme Porta-1

És la llet!

  OPINIÓ El personal substitut del departament d’ensenyament de la Generalitat -això vol dir bàsicament...

Sònia Moll o el poder sanador de la paraula

OPINIÓ Havia de fer una ressenya del llibre de Sònia Moll: Beneïda sigui la serp,...

Crida Feministes indignades 15 O

DE LA INDIGNACIÓ A L’ACCIÓ, LES NOSTRES VIDES, ELS NOSTRES COSSOS, ELS NOSTRES TREBALLS, NO...