Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Barcelona: la Vaga de Totes vol aturar aquest món per canviar-lo / La Independent / Notícies Gènere

Mitjançant un procés assembleari que es va iniciar fa uns mesos, la Vagadetotes va fent camí amb la intenció d’aconseguir aturar el món i replantejar-se i configurar el món que volen les dones.
 
  
 
 
 
 

 
 
Aquest procés de preparació va ampliant, cada vegada més, una Assemblea Permanent, amb una gran diversitat de dones, fet que valoren les assembleàries perquè una participació tan diversa és una manera que estiguin totes les dones representades.
 
La propera trobada serà el 23 de novembre i consistirà en una jornada de treball per preparar estratègies. 
 
Creuen que després de la jornada de lluita del 22 O, que al seu parer va ser tot un èxit de participació,  calia parar i reflexionar per poder continuar el procés amb nous objectius.
 
Aquesta jornada serà plenària i hi podran participar totes les integrants de la Vagadetotes: els comitès, col·lectius, associacions del grup motor etc., de barris, ciutats i pobles a fi de   definir i incorporar les línies del procés fins a la jornada de vaga general.
 
 
 
 
paren el Mon Vaga
 
 
 
 
Volen crear estratègies, per poder arribar a col·lectius de dones que encara no formen part del procés, i  coordinar-se amb les reivindicacions de cada barri, ciutat o poble.Treballant  perquè calin en la societat els continguts de la Vaga, tant a nivell local com també internacional, donant idees noves de lluita per a portar-les a la pràctica el dia a dia.
 
 
 
 
Vaga Cine
 
 
 
 
Una idea que va manifestar a La Independent una dona participant d’aquest procés fou sobre el tema de la violència: “Ni una morta més, i tolerància zero, a l’Estat, als jutges i a alguns advocats. Que siguin jutjats com a coresponsables de la mort de qualsevol dona, que havent demanat allunyament les víctimes, no se li hagi concedit o bé no hagin fet seguiment dels seus casos.”   “I a més a més! -afegí-  que no serveixi l’excusa de la crisi, perquè no hem d’ acceptar-la, hauran de ser jutjats per aquests fets i condemnats si les seves actuacions i les seves males pràctiques en el no compliment del protocol, tenen com a resultat la mort d’una dona”. La seva opinió és que : ” A banda que cal utilitzar les lleis per defensar les dones, hem de ser observadores compromeses”. Aquestes afirmacions es feien en aquest procés feminista en el marc d’una setmana ha hagut tres assassinats més de dones.
 
 
 
25N armas
 
 
 
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

lledo

Govern i arremangar-se

OPINIÓ Després d’un temps d’incertesa, vam tenir president —que no presidenta—. Després d’un altre...

Catalunya: Pacte Nacional per a eradicar la violència masclista / La Independent / Notícies Gènere

Aquest passat dilluns s’ha presentat a Barcelona el full de ruta contra la violència masclista...

merce-otero-perfil

Arxius i inundacions

Vàrem sortir molt emocionades de veure l'obra de Marta Barceló, Zona inundable, a la Sala...